Į partijos pirmininkus taip buvo pasiūlyti Valentinas Mazuronis ir Vytautas Valevičius, tačiau jie atsiėmė savo kandidatūras, paremdami R.Paksą.
Rolandas Paksas:
"Mes ateiname ne iš niekur, nes buvome priversti išeiti iš Lietuvos liberalų sąjungos, mes patyrėme skaudžias, bet naudingas pamokas"

"Mes ateiname ne iš niekur, nes buvome priversti išeiti iš Lietuvos liberalų sąjungos, mes patyrėme skaudžias, bet naudingas pamokas", - prieš partijos vadovo rinkimus pasakytoje kalboje teigė R.Paksas.

Pasak jo, liberalų demokratų tikslus atspindi partijos devizas: "Liberalizmas verslui, darbu pagrįsta socialinė politika, tvarka valstybėje". Kartu R.Paksas pažymėjo, kad naujoji partija remia Lietuvos narystę NATO ir Europos Sąjungoje.

"Mūsų ateitis NATO ir ES. Šis pasirinkimas nekelia abejonių, tačiau jis nereiškia, kad turime nuolankiai pataikauti Briuselio biurokratams, užmiršdami Lietuvos interesus", - sakė R.Paksas.

Jo nuomone, Lietuva turėtų išlikti branduoline valstybe ir liberalai demokratai turėtų inicijuoti referendumą šiuo klausimu. Taip pat buvo išsakyta idėja sukurti įstatymų bazę ar net parengti Konstitucijos pataisą, įpareigojančią Vyriausybę ir savivaldos institucijas kurti darbo vietas.

Kreipdamasis į partijos kolegas, R.Paksas sakė norįs, kad jų netrikdytų išpuoliai "prieš mūsų užmojus ir asmeniškai prieš mane". "Neabejoju, kad jų susilauksime, tačiau ar reikia tų išpuolių bijoti, juk jie reikš ne ką kitą, kaip mūsų kylančios jėgos pripažinimą", - pabrėžė R.Paksas.

Liberalai demokratai yra antroji partija, kuriai vadovaus R.Paksas. 1999 metų pabaigoje, po to kai pasitraukė iš konservatorių gretų, R.Paksas buvo išrinktas Lietuvos liberalų sąjungos pirmininku.

Po 2000-ųjų metų Seimo rinkimų liberalai kartu su socialliberalais, centristais ir moderniaisiais krikščionimis demokratais sudarė Naujosios politikos koaliciją. R.Paksas buvo paskirtas premjeru.

Šių metų birželį, žlugus Naujosios politikos koalicijai, R.Paksas atsistatydino iš ministro pirmininko pareigų, o rugsėjį, daugumos partijos tarybos narių reikalavimu, ir iš liberalų pirmininko posto.

Spalio pabaigoje partijos kongrese nelaimėjęs LLS pirmininko rinkimų, R.Paksas atsistatydino iš LLS frakcijos Seime seniūno pareigų ir iš Seimo opozicijos lyderių.

Pernai gruodį R.Paksas kartu su dešimtimi savo šalininkų pasitraukė iš opozicinės Liberalų frakcijos Seime ir netrukus pareiškė kuriantys Liberalų demokratų partiją

Į naująją partiją nestoja kartu su R.Paksu iš liberalų pasitraukę eksministrai Eugenijus Maldeikis ir Jonas Lionginas. Jie priklauso Seimo Nepriklausomai frakcijai, kurioje yra ir šeštadienį įsteigtos Liberalų demokratų partijos nariai.

Naujosios partijos simboliu yra pasirinktas Vokietijos trečiojo reicho herbą primenantis erelis kiek pakeltais sparnais, tupintis ant ąžuolo lapų vainiko, juosiančio raides LD (Liberalai demokratai). Virš erelio pakeltų sparnų yra keturios žvaigždutės, simbolizuojančios keturis Lietuvos regionus - Aukštaitiją, Žemaitiją, Suvalkiją ir Dzūkiją.

Liberalų demokratų steigiamąjį suvažiavimą pasveikino Valstiečių ir Naujosios demokratijos sąjungos pirmininkė Kazimiera Prunskienė, socialdemokratų pirmininko pavaduotojas Česlovas Juršėnas, Centro sąjungos valdybos pirmininkas Algis Čaplikas, liberalų valdybos narys Gintautas Babravičius, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos pirmininkas Valdemaras Tomaševskis, nuosaikiųjų konservatorių generalinis sekretorius Kęstutis Skrebys, radikalios Lietuvos laisvės sąjungos lyderis Vytautas Šustauskas, krikščionių demokratų pirmininkas Kazys Bobelis, taip pat buvo perskaitytas Europos liberalų demokratų partijos frakcijos Europos parlamente sveikinimas.

Šeštadienį po pietų suvažiavimo delegatai išrinko partijos pirmininko pavaduotojus. Pirmuoju pavaduotoju tapo Seimo narys Henrikas Žukauskas. Pirmininko pavaduotojais taip pat išrinkti Seimo nariai Dalia Kutraitė ir Vladas Žalnerauskas, verslininkas Remigijus Ačas, Klaipėdos universiteto profesorius V.Valevičius ir architektas V.Mazuronis.

LDP iždininku buvo išrinktas aviatorius Robertas Noreika.

"Neslepiu - partijos uždavinys - išlošti savivaldos ir prezidento rinkimus", - po rinkimų surengtoje spaudos konferencijoje sakė R.Paksas. Pasak jo, preliminariai jau yra sutarta su kai kuriais verslininkais dėl paramos naujos partijos veiklai.

"Neturėtų būti striuka su finansais", - pažymėjo R.Paksas.

Kongreso dalyviai taip pat patvirtino LDP programą

Steigėjų atstovo spaudai Aido Petrošiaus teigimu, surengti steigiamąjį suvažiavimą kainavo 20-25 tūkst. litų, kurie buvo surinkti iš partijos steigėjų ir rėmėjų.

Liberalai demokratai bus 36-oji politinė partija Lietuvoje.