"Visi tiekėjai yra iš Lietuvos ir beveik visi produktai, išskyrus žuvį ir žuvies konservus bei tropinius vaisius, yra lietuviškos kilmės", - sakė S.Dzekunskas.

Šiemet kariuomenė įsigys mėsos ir mėsos gaminių bei kiaušinių už maždaug 5,6 mln. litų. Bendrovė "Sanitex" patieks mėsos gaminių, paukštienos ir kiaušinių už beveik 2,8 mln. litų, bendrovė "Agrovet" - jautienos ir mėsos subproduktų už beveik 1,5 mln. litų, bendrovė "Sistem" - kiaulienos už 1,2 mln. litų.

Bendrovė "Žemaitijos pienas" kariuomenės daliniams visoje Lietuvoje tieks pieno ir pieno produktų už 3,5 mln. litų, bendrovė "Vilniaus duona" - duonos ir pyrago gaminių už maždaug 1,1 mln. litų.

K.Želnio įmonė "Grundalas" tieks kariuomenei žuvies ir žuvies produktų už 825 tūkst. litų, o "Sanitex" - žuvų konservų už 51 tūkst. litų.

Šviežių vaisių ir daržovių, raugintų kopūstų įsigijimui kariuomenė šiemet išleis 4,4 mln. litų. Bendrovė "Samsonas" įvairių šviežių daržovių, žalumynų ir vaisių patieks už maždaug 2,5 mln. litų, o bendrovė "Sanitex" - už 1,8 mln. litų.

Perdirbtų ir konservuotų vaisių, uogų ir daržovių kariuomenė įsigys už 1,7 mln. litų: iš bendrovės "Telsoda" - už 677 tūkst. litų, bendrovės "Sanitex" - už 472 tūkst. litų, "Kėdainių konservų fabriko" - už 438 tūkst. litų.

Kariuomenė už maždaug 2,5 mln. litų pirks grūdų malimo produktų, kvietinių miltų, šaldytų pusfabrikačių ir kitų produktų iš bendrovės "Sanitex", už 244 tūkst. litų pirks cukraus iš bendrovės "Samsonas".