Kaip LJS vadovas sakė BNS korespondentui, naujos vietos jūrininkų centro statybai ieškoma, kilus Jūrininkų sąjungos nesutarimams su su Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija.

Dabartinis jūrininkų klubas priklauso uosto direkcijai. Jūrininkų sąjungos derybos su uosto direkcija dėl galimybės rekonstruoti ir išplėsti esamą jūrininkų klubą buvo nesėkmingos. Tuo tarpu dabartiniame jūrininkų klube teikiamos paslaugos, LJS teigimu, nėra kokybiškos ir jų nepakanka.

LJS nusprendė jūrininkų centrą įkurti kitoje vietoje.

Tarptautinis jūrininkų fondas prieš kelerius metus skyrė LJS maždaug 4 mln. litų jūrininkų centro statybai.

Jūrininkų sąjungos pirmininko P.Bekėžos teigimu, norima įkurti modernų centrą su kavine, kėgline, sauna ir kitais patogumais, kuris įsikurtų teritorijoje tarp Baltijos ir Taikos prospektų.

Klaipėdos mero R.Taraškevičiaus teigimu, jūrininkų pageidaujamoje teritorijoje dar yra likę keli laisvi sklypai, kuriuos būtų galima nusipirkti aukcione.

Dėl konkrečios jūrininkų centro statybos vietos turės apsispręsti projektą finansuojantis Tarptautinis jūrininkų fondas.

Klaipėdoje per metus apsilanko apie 150 tūkst. užsienio šalių jūrininkų, todėl jūrininkų centro statyba su įvairiais patogumais ir paslaugomis apsimokėtų.