Iš 45 parlamento transporto skyriui adresuotų prašymų buvo pasirinktos tos organizacijos, kurioms tarpininkauja valdančiosios daugumos atstovai.

Organizacijų, kurioms turėtų būti skirtos mašinos, sąrašą planuojama patvirtinti kitą savaitę.

Seimo vadovybė nutarė išdalyti 15 nenaudojamų tarnybinių automobilių "Volkswagen Golf" ir 6 sovietinius VAZ bei GAZ markės automobilius.

Pavyzdžiui, seną automobilį VAZ-2106 numatyta skirti Antalieptės vidurinei mokyklai. Zarasų rajone esančiai mokyklai tarpininkauja Seimo Socialdemokratinės koalicijos frakcijos narys Petras Papovas.

Kito socialdemokrato Vydo Baravyko pastangų dėka automobilis "Golf" iškeliaus į Simno internatinę mokyklą.

V.Baravykas buvo paskutinis tarnybiniu automobiliu naudojęsis parlamentaras.

Sėkmingas buvo ir dar vieno socialdemokrato Justino Karoso tarpininkavimas. Invalidų draugijos Lazdijų rajono skyriui taip pat numatyta skirti Seimo "Golf" automobilį.

Dėl buvusių tarnybinių automobilių paskirstymo parlamente kilo sumaištis.

Seimo Liberalų frakcijos seniūnas Gintaras Steponavičius pareiškė, kad vadovybės pasirinktas būdas išdalyti likusius nenaudojamus automobilius primena sovietinius laikus.

Pasak parlamentaro, tai - nekorektiška kitų šalies regionų, kurie negaus automobilių, atžvilgiu.

"Nesuprantu, kam reikia įvelti Seimą į visą šį jovalą. Juk aišku, kad visi norintys automobilių negaus ir kils labai daug triukšmo", - įsitikinęs G.Steponavičius.

Opozicijos atstovas paragino viešai paskelbti apie Seimo ketinimus išdalyti mašinas.

"Dabar automobilius gauna ne tie, kuriems jų labiausiai reikia, bet tie, kuriems tarpininkauja Seimo nariai ir kiti apsukruoliai", - mano G.Steponavičius.

Seimo transporto skyriaus viršininkas Jurgis Šiaudkulis ragino politikus ir šį kartą skelbti senų automobilių aukcionus.

Praėjusiais metais aukcionuose jau buvo parduota 100 Seimo tarnybinių automobilių. Už juos, atskaičius mokesčius, gauta 275 tūkst. litų.