Pirmadienį Rusų sąjungos frakcija Klaipėdos tarybos Etikos komisijai įteikė prašymą išnagrinėti ir įvertinti, ar meras nepažeidė tarybos statuto bei kitų teisinių aktų, reglamentuojančių mero ir tarybos veiklą, darydamas spaudimą bendrovės "Klaipėdos vanduo" valdybos nariams.

Praėjusią savaitę meras E. Gentvilas paragino atsistatydinti bendrovės valdybą bei direktorių, nes savivaldybė kaip pagrindinis akcininkas nebuvo informuojama apie padėtį įmonėje.

Meras taip pat atleido savo patarėją, bendrovės "Klaipėdos vanduo" valdybos pirmininko pavaduotoją Valdemarą Anužį, kuris nepakluso mero raginiams atsistatydinti.

Kaip rašoma frakcijos išplatintame pranešime, frakcija smerkia merą bei kai kuriuos tarybos narius dėl jų "bjaurių" metodų tarybos darbe, dėl kurių tarybos posėdis tapo linčo teismu.

Frakcija ypatingai smerkia merą kaip politiką ir miesto vadovą, kuris "akivaizdžiai" parodė savo silpnumą, nesugebėjimą valdyti situacijos.

Bendrovė "Klaipėdos vanduo" yra savivaldybės įmonė, todėl frakcijos teigimu, akcininkas turi būti suinteresuotas savo akcijų reitingu, o iškilus trūkumams - "dalykiškai" spręsti, kokiu būdu juos pašalinti, o ne atlikti "kruviną viešą egzekuciją" konkretiems asmenims.

Tuo tarpu bendrovės "Klaipėdos vanduo" darbuotojai, n esutikdami su mero ketinimais atleisti iš pareigų bendrovės direktorių, šią savaitę ketina piketuoti prie savivaldybės.

Bendrovėje "Klaipėdos vanduo" dirba per 400 darbuotojų.