Jį sudarysiantys šalių narių ir kandidačių atstovai diskutuos, kaip ateityje turėtų atrodyti Europa politiniu, administraciniu, socialiniu bei ekonominiu požiūriu.

Seimo suformuotoje delegacijoje yra po du daugumos ir opozicijos atstovus - Vytenis Andriukaitis, Rolandas Pavilionis, Alvydas Medalinskas ir Dalia Kutraitė-Giedraitienė.

Į diskusijas apie Europos Sąjungos ateitį susirengę Lietuvos politikai manė, kad posėdžiuose turės dalyvauti tik po vieną opozicijos ir Seimo daugumos atstovą.

Tačiau paaiškėjo, kad 24 kartus per metus vyksiančiuose posėdžiuose reikės dalyvauti visai delegacijai. Be to, posėdžiai truks ne vieną dieną, kaip buvo manoma anksčiau, bet ir ilgiau. Įvairiais skaičiavimais, tam per metus prireiks maždaug pusės milijono litų.

Sudarant šių metų Seimo biudžetą apie delegacijos kelionės į Briuselį išlaidas nebuvo pagalvota. Todėl parlamento vadovybei teko skubiai ieškoti papildomų lėšų delegacijos narių kelionėms.

Vakar Seimo valdybai buvo pateikti skaičiavimai, kiek Lietuvos parlamentarų nakvynės kainuotų Briuselio viešbučiuose ir kiek kainuotų išsinuomoti trijų miegamųjų kambarių butą su baldais.

Specialistai apskaičiavo, kad vien tik trijų parlamentarų nakvynė viešbutyje per metus kainuotų 110 tūkst. litų. Delegacijos nariams išmokėjus dienpinigius, nupirkus lėktuvo bilietus ir apmokėjus medicinos draudimo išlaidas ši suma padidėtų iki 305 tūkst. litų.

Jei bus nuspręsta nuomoti butą Briuselyje, Seimo vadovybei taip pat teks pasukti galvą. Išnuomoti toliau nuo miesto centro esantį būstą per metus kainuotų apie 70 tūkst. litų.

Tokiu atveju Lietuvos parlamentarams iki metro stotelės tektų važiuoti autobusu. Netoli Briuselio centro esančio buto nuoma lietuviams kainuotų apie 90 tūkst. litų.

Tačiau į pateiktas išlaidas nėra įtrauktos komunalinės paslaugos, taip pat reikėtų numatyti papildomas išlaidas mokesčiams už telefoną, kambarių tvarkymą, patalynės keitimą. Tai kainuotų dar apie 7 tūkst. litų.

Seimo vicepirmininkas Artūras Skardžius "Lietuvos rytui" teigė, kad parlamento vadovybė dar neapsisprendė, kurį variantą pasirinks. "Gali būti mažinamas įstatymų kūrimo darbo grupių finansavimas, atsisakyta Seimo narių komandiruočių į kitus renginius", - svarstė A.Skardžius.