Kaip rašo "Respublika", nors Seimo socialdemokratai ir socialliberalai galutinai dar neišsiaiškino, kurios partijos proteguojamas žmogus turėtų vadovauti Seimo administracijai ir ūkiui, su K.Zaborsku apie galimybę eiti šias pareigas jau kalbėjosi Seimo pirmininkas socialliberalų lyderis Artūras Paulauskas.

Šios kadencijos Seimo socialliberalų iniciatyva kanceliarijos vadovo skyrimo tvarka buvo gerokai supaprastinta. Dabar kanclerio kandidatūrą tvirtina parlamentas Seimo pirmininko teikimu.

Tačiau naujojo kanceliarijos vadovo skyrimo procesas gerokai užsitęsė. Susitarti dėl konkrečios kandidatūros iš pradžių nesugebėjo socialliberalų ir liberalų dauguma, dabar nevisiškai šiuo klausimu sutaria ir su socialdemokratais.

Pastaruoju metu tarp realiausių kandidatų buvo minimi buvęs Klaipėdos universiteto rektorius Stasys Vaitiekūnas ir Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas Algimantas Pavilonis.

Vienas iš socialliberalų lyderių Seimo pirmininko pavaduotojas Artūras Skardžius dienraščiui teigė, kad naujasis Seimo kancleris vienoj jau pusantrų metų laikinai šias pareigas einančio Arvydo Kregždės bus paskirtas per Seimo pavasario sesiją.

Pats K.Zaborskas dienraščiui teigė, kad "šneka buvo, tačiau dar nieko rimto nėra".

"Juk Seimo pirmininkas šį klausimą turi suderinti su visomis Seimo frakcijomis, taip pat spręsti valdančiosios koalicijos koordinacinėje taryboje", - teigė K.Zaborskas.

Paklaustas apie savo veiklos kryptis, jei vis dėlto Seimo kancleriu, K.Zaborskas tvirtino, kad svarbiausia parlamento aparato vadovo funkcija yra vadybinė. "Jau seniai diskutuojama, kad su valstybės valdymu ir jo vadyba, švelniai tariant, ne viskas gerai. Ir Seimo tyri būti sustyguotas visų struktūrų darbas, pagreitintas ir suefektyvintas įstatymų leidybos procesas. Ilgą laiką buvau Lietuvos vadybos draugijos prezidentu, todėl manau, kad teorines žinias galėčiau patikrinti praktikoje", - tvirtino STT pareigūnas.

Šiuo metu STT Analitinio-organizacinio skyriaus vadovu dirbantis K.Zaborskas yra atsakingas už korupcijos prevenciją.

"Nacionalinė korupcijos prevencijos programa, kurios pagrindu rengiamas Korupcijos prevencijos įstatymas, - mūsų skyriaus kūrinėlis", - sakė K.Zaborskas.