Pasak J.Oleko, tai turėtų įvykti prasidėjus pavasario sesijai. J.Olekas atsisako įvardyti parlamentarus, kurie, pasak jo, prašosi priimami į valdančiąją Seimo frakciją. Tačiau J.Olekas patikino, kad prie frakcijos durų rikiuojasi parlamentarų eilė.

Pasak kai kurių socialdemokratų, tapti frakcijos nariais siūloma suskilusios Seimo Liberalų frakcijos nariams. Vienas buvusių liberalų Juozas Raistenskis jau papildė socialdemokratų frakcijos gretas.

Teigiama, kad pasekti buvusio kolegos pavyzdžiu siūloma liberalams Algimantui Matulevičiui, Daliai Teišerskytei bei Juozui Matulevičiui.

Šiuos politikus savo frakcijoje norėtų matyti ir R.Pakso šalininkai. Visi trys Seimo Liberalų frakcijos nariai patvirtino, kad tokių kvietimų turėjo.

Neseniai socialliberalus palikęs Jonas Čiulevičius taip pat patvirtino, kad jį bandė verbuoti Nepriklausoma frakcija. Mišriai parlamentarų grupei priklausantis parlamentaras taip pat yra kviečiamas įsilieti ir į socialdemokratų gretas.

Tačiau viliojami liberalai tvirtina kol kas neketinantys perbėgti į kitas Seimo frakcijas. A.Matulevičius pareiškė jokio oficialaus socialdemokratų pasiūlymo nesulaukęs. "Kalbos rūkyklose nesiskaito. Tokius dalykus turi siūlyti frakcijos vadovybė. Dabar tik pajuokaujama", - teigė liberalas.

Tačiau jis tvirtino negalįs šimtu procentų garantuoti, kad jo pozicija nepasikeis. Kitas Liberalų frakcijos narys J.Matulevičius taip pat neigė sulaukęs socialdemokratų pasiūlymo. "Nei man kas nors pasiūlė, nei aš svarstau tokią galimybę", - pareiškė jis.

Seimo narė D.Teišerskytė yra patvirtinusi, kad ji sulaukė ir Nepriklausomos, ir Socialdemokratinės koalicijos frakcijų kvietimų, bet priimti sprendimų neskuba.