"Baudžiamoji byla iškelta dėl lėktuvo "Su-27" avarijos, o ne konkrečiam asmeniui, nors joje ir minima majoro Trojanovo pavardė", - pabrėžė generolas.

S.Bainetovas sakė, kad iškelti bylą dėl aviacijos įvykio fakto yra normali praktika.

Generolo nuomone, majoras V.Trojanovas "esant šiai situacijai, padarė viską, ką galėjo".

"Aš tai sakau oficialiai, kaip profesionalas, kaip lakūnas, nieko nepagražindamas", - pažymėjo S.Bainetovas.

"Žinoma, buvo tam tikrų klaidų, bet paskutiniame skrydžio etape Trojanovas veikė kaip profesionalas", - pareiškė S.Bainetovas.

Pareigūnas patikslino, kad "tam tikrų trūkumų buvo, kai lakūnas paleido variklį, rinko grupę, skrido, bet apskritai jis veikė kvalifikuotai".

Rusijos "Su-27" sudužo rugsėjo 15 dieną Šakių rajone, pasienyje su Rusijos Kaliningrado sritimi, maždaug už pusšimčio kilometrų nuo Kauno.

Pilotas saugiai katapultavosi ir nusileido parašiutu kaimyniniame Jurbarko rajone. Aukų išvengta, nes lėktuvas nukrito laukuose atokiau nuo gyvenviečių.

Naikintuvo katastrofą tyrusi tarpžinybinė komisija konstatavo, jog "Su-27" įskridimą į Lietuvos oro erdvę ir sudužimą nulėmė "techninių, organizacinių ir žmogiškų veiksmų visuma". Tyrimas atskleidė Rusijos piloto bei oro kontrolierių klaidų ir aplaidumų grandinę, kuri lydėjo "Su-27" skrydį nuo pat jo pakilimo iš bazės Leningrado srityje.