Kaip sakė Seimo Liberalų frakcijos seniūnas Gintaras Steponavičius, alternatyvi programa leis ne tik mobilizuoti jėgas oponuojant dabartinei valdančiajai socialdemokratų bei socialliberalų daugumai, bet ir ruoštis artėjantiems rinkimams.

Kol kas LLS yra paskelbusi, jog jos šešėlinės vyriausybės premjeras - partijos vadovas Eugenijus Gentvilas. LLS šešėlinį ministrų kabinetą ketina sudaryti iš partijoje veikiančių komitetų vadovų. Tarp jų - ne tik Seimo nariai.

Liberalų frakcijos Seime seniūno G.Steponavičiaus nuomone, į šešėlinį ministrų kabinetą gali būti įtraukta ir buvusio LLS vadovo, ekspremjero Rolando Pakso vadovautos Vyriausybės narių.

Tarp kandidatų minimi du vienuoliktosios Vyriausybės ministrai - kultūros ministras Gintautas Kėvišas bei teisingumo ministras Gintautas Bartkus.

Kuriant alternatyvią programą dalyvavęs centristų lyderis Kęstutis Glaveckas sakė, jog mažiausiai mėnesį gali trukti politinės derybos dėl to, kokios partijos priims kvietimą dalyvauti bendros opozicinės programos bei šešėlinio ministrų kabineto kūrime.

Tarp vasarą iširusios koalicijos partnerių buvo ne tik centristai ir liberalai, bet ir Lenkų rinkimų akcija bei Modernieji krikščionys demokratai.

Pastarieji dažniausiai minimi kaip dešiniosios opozicijos partneriai. Į ją taip pat bus kviečiami ir Tėvynės sąjungos (Lietuvos konservatorių) atstovai. Pasak K.Glavecko, greičiau baigti opozicijos būrimo darbus trukdo ekspremjero R.Pakso grupė bei prie jų ketinantys jungtis LLS nariai.

Centristas taip pat pažymėjo, jog nėra reikalo kalbėti apie tai, su kuo gali jungtis R.Pakso bendražygiai: "Kol kas jų nėra, kol kas jie nesusibūrė kaip partija".

Kitą savaitę LLS rengia tarybos posėdį, kuriame E.Gentvilas pristatys alternatyvią programą. Programą rašė ir savo pasiūlymus teikė keli šimtai LLS narių, taip pat buvo pasitelkti ir nepriklausomi ekspertai.