Tuo pačiu tai proga atsakyti į klausimą – ar mūsų visuomenė yra pakankamai tolerantiška? Ir ką šiandien galime, o ko negalime toleruoti?

Ar turėtume toleruoti kitokius ir kitaip galvojančius negu mes? Ar turėtume toleruoti į Lietuvą besiskverbiančias svetimos kultūros apraiškas ir mums bandomas primesti vartotojiškas gyvenimo normas? Ar turėtume ramiai toleruoti realybę, kuri mums yra nepriimtina?

Gal ir turėtume... Juk tolerancija nereiškia meilės. Tolerancija yra tik pakanta tam, ko mylėti ar mėgti neprivalai. Tačiau ar viską toleruodami nesukursime amorfiškos ir viskam abejingos visuomenės?

Apie tai – trečiadienį 9.09 val Žinių radijo tiesioginėje pokalbių ir ginčų laidoje “Raktas”. Kartojimas – 19.55 val. Laidos vedėjas Audrys Antanaitis. Laidoje dalyvaus Nepriklausomybės atkūrimo akto signatarė Nijolė Oželytė, Tarptautinės komisijos nacių ir sovietinio okupacinių režimų nusikaltimams Lietuvoje įvertinti vykdantysis direktorius Ronaldas Račinskas bei Lietuvių tautininkų sąjungos pirmininkas Gintaras Songaila.

Klausimus laidos dalyviams pateikti arba pareikšti savo nuomonę galite šio anonso komentaruose.