Vasario 8 dieną pradėjusi kelionę po JAV miestus, ambasadorė vasario 12 dieną Deitroite susitiko su dienraščio "Detroit News" redakcinės kolegijos nariais, pirmadienį pranešė URM.

Susitikime buvo aptartas Lietuvos pasirengimas narystei NATO, Aljanso transformacija bei dabartinių ir naujų narių įsipareigojimai išsiplėtusioje organizacijoje. Vasario 15 dieną G.Damušytė susitiko su Margaret A.Hickey (Margaret Hiki), senatoriaus Peterio G.Fitzgeraldo valstijos biuro vadove ir vyriausia patarėja.

P.Fitzgeraldas priklauso Respublikonų partijai ir atstovauja Ilinojaus valstijai, kurioje yra gausi lietuvių bendruomenė. Ambasadorė prašė senatoriaus palaikyti Lietuvos pakvietimą į NATO bei padėti užsitikrinti JAV Kongreso pritarimą Lietuvos priėmimui į Aljansą.

Tą pačią dieną G.Damušytė susitiko su dienraščio "Chicago Tribune" redakcinės tarybos nariu Storeriu H.Rowley'u (Storeriu Rauliu), rašančiu tarptautinių santykių ir saugumo klausimais.

Ambasadorė dienraščio atstovui pristatė Lietuvos indėlį į Europos stabilumą, dalyvavimą NATO vadovaujamose operacijose bei pasidalino mintimis apie NATO ateitį.

G.Damušytės vizitas JAV baigėsi pirmadienį. Per šių metų lapkritį Prahoje vyksiantį NATO vadovų susitikimą Lietuva tikisi gauti pakvietimą prisijungti prie Aljanso.