„Lapkričio 15-ąją yra dalinamos biudžeto dotacijos per Vyriausiąją rinkimų komisiją, VRK paprastai priima savo sprendimą penkios dienos iki lapkričio 15 dienos. Tai štai, jiems reikia šito įstatymo iki tol, kol susirinks VRK (...). Štai dėl ko jie šitaip nusispjauna ne tik į opoziciją, bet ir į įstatymą“, - „Žinių radijui“ aiškino E. Gentvilas.

Tačiau, pasak jo, kai paaiškės, kad įstatymas yra priimtas neteisėtai, Gedimino Kirkilo vadovaujami „socialdarbiečiai“ biudžeto dotacijos neturėtų gauti.

Liberalas sakė nesuprantantis, kodėl valdantieji ir Seimo posėdžiui pirmininkavęs „tvarkietis“ Remigijus Žemaitaitis nekreipė dėmesio į Etikos ir procedūrų komisijos išaiškinimą, kad balsavimas Seime dėl „valstietės“ Agnės Širinskienės siūlomų pataisų, joms pirmiau nepritarus Vyriausybėje, yra neteisėtas.

„Tačiau pirmininkaujantis garbanotas bosistas Remigijus Žemaitaitis visgi surengė balsavimą ir triumfo šypsena valdančiųjų lūpose. Nors tai yra pažeidžiant Seimo statutą. Be abejo, tai bus apskųsta ir išaiškinta, kad įstatymas yra nepriimtas“, - kalbėjo E. Gentvilas.

Etikos ir procedūrų komisijos pirmininkė Rita Tamašunienė konstatavo, kad rugsėjo pabaigoje pradedant įstatymo svarstymą priėmimo stadijoje buvo pažeistas statutas. Pasak jos, A. Širinskienės pasiūlymas buvo pateiktas per vėlai, kad galėtų būti svarstomas Seime.

Ketvirtadienį po kelių iš eilės nesėkmių „valstiečiams“ pavyko prastumti įstatymo pataisas, kuriomis valstybės dotacija bus palepinti „socialdarbiečiai“.

Valdančiųjų politikų balsais, nepaisant opozicijos argumentų, kad siūlomos pataisos yra neetiškos ir prieštarauja Konstitucijai, buvo numatytas ir Lietuvos socialdemokratų darbo partijos dotacijos šaltinis - lėšų bus skolinamasi kartu su lėšomis reikalingomis krašto apsaugai.