Nuo Liberalų sąjūdžio frakcijos atskilusi Racionalios veiklos skatinimo (liberalų) frakcija, vadovaujama Vidmanto Martikonio, apie tai paskelbė trečiadienį bei pakvietė jungtis ir kitus Liberalų sąjūdžio frakcijos atstovus.

„Nebematome bendrų veikimo galimybių tolimesnėje Vilniaus miesto tarybos veikloje, viena, ką galime padaryti, dėl visų vilniečių išreikšti savo poziciją, kad veikiame kaip opozicinė frakcija. Tuos Liberalų sąjūdžio narius, kuriems nusibodo anarchistiniai metodai, kviečiame prisijungti prie mūsų frakcijos, nes vilniečiams kaip oro reikia liberalizmo“, – teigė frakcijos atstovas Mindaugas Mačernis.

Po šio sprendimo oficialiai opozicijoje šiuo metu yra 22 tarybos nariai iš 51, valdančiąją koaliciją sudaro Liberalų sąjūdžio, Lietuvos socialdemokratų partijos, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos –krikščioniškų šeimų sąjungos (LLRA–KŠS) bei „Tvarkos ir teisingumo“ atstovai.

Liberalų sąjūdžio Vilniaus skyrius svyruoja ties skilimo riba – viena skyriaus dalis su R. Šimašiumi praėjusią savaitę paskelbė artėjančiuose savivaldos rinkimuose dalyvausianti naujai kuriamo rinkimų komiteto sudėtyje. Dalis tam prieštaraujančių Vilniaus liberalų žada rinkimuose siūlyti savo partinį sąrašą.