Pranešėjas policiją informavo, kad į šulinį įkrito mergaitė su paspirtuku. DELFI žiniomis, šiuo metu mergaitė gydoma ligoninėje.

Policijos pareigūnus iškvietę asmenys informavo, kad šulinyje galimai yra vandens, girdisi vaiko verksmas, vos įkritusią mergaitę puolė gelbėti šalia buvusi moteris.

Policijos duomenimis, iš šulinio ištrauktai penkerių metų mergaitei buvo nubrozdintas žandas, žaizdos kraujavo. Išgelbėta mergaitė buvo išvežta į gydymo įstaigą.

DELFI susisiekus su Vilniaus miesto savivaldybės Viešųjų ryšių skyriumi, jie teigė, kad paaiškinimą dėl šio įvykio turi pateikti bendrovė „Vilniaus vandenys“.

„Vilniaus vandenys“: šiuo metu svarbiausia vaiko sveikata

Bendrovės „Vilniaus vandenys“ Komunikacijos koordinatorius Dalius Drevinskas DELFI teigė, kad apgailestauja dėl nutikusios nelaimės ir jau pasirūpino, kad šulinio dangtis būtų tvirtai uždarytas. Atliekamas įvykio aplinkybių tyrimas.

„Šiuo metu svarbiausia vaiko sveikata. Nuoširdžiai linkime nukentėjusiai mergaitei sveikti, – teigė bendrovės „Vilniaus vandenys“ atstovas. – Apgailestaujame dėl nutikusios nelaimės. Šiuo metu galime užtikrinti, kad šulinys yra uždarytas tvirtai. Taip pat atliekame tyrimą, kad nustatytume, kas galėjo netinkamai uždaryti šulinį.“

D. Drevinskas teigė, kad yra tikimybė, jog šulinį atkėlė pašaliniai asmenys. „Šis šulinys dengia nuotekų sistemą, jį gali atidaryti mūsų darbuotojai arba aplinkos apsaugos pareigūnai. Neatmestina, kad šulinio dangtį galėjo nukelti ir pašaliniai asmenys. Tiesa, daiktas sunkus, todėl jį iškelti reikia nemažai pastangų, – teigė „Vilniaus vandenų“ atstovas. – Mūsų darbuotojai atidarę šulinį privalo tinkamai jį uždaryti ir patikrinti, ar dangtis laikosi tvirtai.“

D. Drevinskas teigė, kad po šio įvykio darbuotojai tikrina kitus miesto šulinius. „Šiuo metu siunčiame savo darbuotojus tikrinti šulinių dangčių, taip pat prašome žmonių, pastebėjus galimai netinkamai uždarytą nuotekų ar vandentiekio sistemos dangtį, skubiai pranešti mums“, – teigė D. Drevinskas.