Atsistatydinimo pareiškime jis nurodo, kad šių pareigų nebeis nuo lapkričio 1 dienos.

Rugsėjo 25 dieną Seimas priėmė pataisas, kurios VRK nariui nebeleidžia būti ir savivaldybės tarybos nariu.

Opozicija šias pataisas vadino susidorojimu, nes jos šiuo metu aktualios vieninteliam konservatorių į VRK deleguotam V. Semeškai. Mat jis yra ir VRK, ir Druskininkų savivaldybės tarybos narys, rašė BNS.

VRK narys atkreipė dėmesį, kad Seimo kanceliarijos Teisės departamento direktoriaus atsakyme aiškiai parašyta, kad teisės aktų galia nukreipta į ateitį, jog nebūtų pakenkiama ir apsunkinama teisinių santykių subjektų padėtis.

„Tai suponuoja, kad valdančiosios daugumos priimtos VRK įstatymo pataisos negalioja jau einantiems pareigas valstybės pareigūnams, o tik naujai skiriamiems VRK nariams. Visa tai tik patvirtina, kad nei viena dauguma, kokia ji bebūtų, neturėtų priiminėti tokių įstatymų pataisų, skirtų asmeniui ar siaurai asmenų grupei, kurios eliminuotų jau vykdančius savo pareigas valstybės pareigūnus, jei jų principingumas ir veikla neįtinka valdžioje esantiesiems“, – rašė V. Semeška.

Vis dėlto jis nusprendė nekovoti toliau, ir priėmė sprendimą trauktis iš savivaldybės tarybos nario pareigų.

„Vis dėlto, kad nekiltų nereikalingos aistros ir priešpriešos, nusprendžiau, kad nuo lapkričio 1 d., iki rinkimų kampanijos pradžios, atsistatydinsiu iš Druskininkų savivaldybės tarybos nario pareigų ir atiduosiu visas savo žinias bei energiją darbui Vyriausioje rinkimų komisijoje, kad artėjantys treji rinkimai 2019 m. vyktų skaidriai, sąžiningai ir sklandžiai“, – rašė V. Semeška.