R. Šimašius pristatė 12 ambicijų Vilniui. Jis išskyrė keturias sritis: švietimą, geležinį Vilnių, gyvenamuosius rajonus ir judėjimą.

Švietimo srityje numatytos trys priemonės – radikalus mokyklų atnaujinimas ir atsisveikinimas su sovietiniais projektais, mokytojų pritraukimo ir motyvavimo programa ir laisvų asmenybių ugdymas. R. Šimašius žada, kad per 4-7 metus bus atnaujintos visos Vilniaus mokyklos pagal moderniausius standartus.

Taip pat žadama įgyvendinti naują mokytojų pritraukimo ir motyvavimo programą, pagal kurią Vilniuje atsirastų naujų mokytojų atlyginimų „grindys“ – dabartiniai mažiausi atlyginimai kiltų bent 50 proc. Mokytojams sostinės meras žada ir mokymus, konsultacijas, mentorystės programas. R. Šimašius taip pat žada sukurti Lietuvos švietimo salą, kurioje moksleiviai mokysis spręsti gyvenime iškylančias problemas.

Taip pat Vilniaus meras žada skirti daugiau dėmesio atgimstančiam stoties rajonui – jis turėtų virsti „Geležiniu Vilniumi“. Jame turėtų atsirasti mobilumo centras, ši sostinės dalis turėtų tapti šiuolaikinės miesto kultūros centru, o Stoties ir Naujininkų rajonai turėtų prisikelti. R. Šimašius, jeigu bus perrinktas meru, žada atnaujintą geležinkelio ir naują autobusų stotį, kurios požemine galerija bus sujungtos tarpusavyje, taip pat atsiras naujas modernus viešojo transporto terminalas.

Šioje miesto dalyje žadama sukurti stiprų šiuolaikinės miesto kultūros hub'ą, kuris vilios ne tik vilniečius, bet ir miesto svečius. Šis rajonas po atnaujinimo turėtų išsiskirti savo neformalia dvasia, gatvės menu, pramonės objektų virsmu į kultūros, kūrybos ir pramogų erdves. Stoties ir Naujininkų rajonams žadama nauja infrastruktūra, taip pat daugiau veiksmo – verslo, kultūros, laisvalaikio.

Gyvenamiesiems rajonams R. Šimašius žada atgaivinimą, o kiekvienam jų – po traukos objektą. Taip pat žadami jaunimo ir senjorų veiklos paketai visuose rajonuose. Žadama renovuoti ne atskirus pastatus, o ištisus rajonus, pradedant nuo seniausių ir mažiausiai patrauklių gyvenimui. Taip pat norima atnaujinti miegamųjų rajonų veidą.

Atskiriems rajonams žadami traukos centrai: Šeškinei – Daugiafunkcinis kompleksas, Naujamiesčiui – Nacionalinė koncertų salė, Lazdynams – Lazdynų baseinas, Fabijoniškėms – Fabijoniškių baseinas, Naujininkams – T-Park, Perkūnkiemiui – modernus skveras.

Žadama, kad visuose rajonuose turės sporto ir laisvalaikio infrastruktūrą, kuri būtų skirta jaunimui, šeimoms ir senjorams.

R. Šimašius taip pat žada padaryti Vilnių patogų judėjimui. Viešasis transportas turi būti greitas, bus užbaigtas dviračių ir paspirtukų takų atnaujinimas, taip pat žadama nutiesti 100 km gatvių ir šaligatvių takų. Dabartinis miesto meras ten, kur reikia, žada fiziškai atkirsti viešojo transporto juostas nuo automobilių. Anot idėjų rengėjų, toks sprendimas būtinas miestui, „kol Vilnius finansiškai subręs mišraus metro linijoms“.

R. Šimašius žada, kad šiuo metu esantį magistralinių dviračių takų tinklą padvigubins nutiesęs dar bent 70 km takų, o kiekvienas vilnietis nuo artimiausios dviračių magistralės nebus nutolęs daugiau nei 800 metrų. Be to, anot jo, Vilniuje kasmet būtina nutiesti bent po 100 km naujos gatvių dangos ir ne mažiau kaip 100 km pėsčiųjų bei dviračių tako dangos.

Nesikrato Liberalų sąjūdžio etiketės

Sprendimas siekti antros mero kadencijos be Liberalų sąjūdžio (LRLS) palaikymo leidžia suburti platesnį ratą žmonių, tikina sostinės meras Remigijus Šimašius.

„Esu liberalas, planuoju tokiu būti ir numirti. Labai džiaugiuosi, kad Vilniaus skyrius išsakė palaikymą tokiai formai, kuri yra labiau telkianti, labiau burianti visus vilniečius“, - paskelbęs apie savo sprendimą siekti stoti prie Vilniaus vairo antrai kadencijai sakė politikas.

Pasak R. Šimašiaus, jis nesikrato liberalo etiketės ir šiuo metu negalvoja apie poreikį pasitraukti iš partijos. „Bet niekada nesikračiau ir nesikratysiu liberalo etiketės. Nesikratau nei liberalo, nei Liberalų sąjūdžio pavadinimo. Mano tikslas - sutelkti kuo platesnį būrį vilniečių, visą pilietinę visuomenę“, - žurnalistams sakė kandidatas.

Paklaustas, ką mano apie partijos vadovo Eugenijaus Gentvilo poziciją, prieštaraujančią R. Šimašiaus sprendimui rinkimuose vengti naudotis partijos vardu, R. Šimašius tikino žinąs vadovybės poziciją, o ir karštų diskusijų netrūko.

„Žinau, kad partijos pirmininkas turėjo kitokią nuomonę dėl dalyvavimo komitetu. Vilniaus skyrius apsisprendė nedalyvauti rinkimuose atskirai ir palaikyti tokį mano komitetą ir komandą. Esu dėkingas jiems už palaikymą. Manau, kad tai yra geriausia, kas galėtų įvykti. Liberalų idėjai reikėtų labai rimtai išlįsti iš apkasų ir eiti į priekį“, - aiškino politikas.