V. Uspaskichas įvardijo kelis tikslus, kuriuose – PVM mažinimas, emigrantų susigrąžinimo planas ir nedarbo mažinimo vizija. „Esu įsitikinęs, kad įgyvendinius šiuos pasiūlymus galima tikėtis pagerėjimo Lietuvos ekonomikoje“, – teigė V. Uspaskichas.

Darbo partijos pirmininkas įvardijo, kad pirmiausia reiktų mažinti apribojimus nacionaliniams gamintojams. „Šį klausimą kėliau dar 2003 metais, prieš stojant į Europos Sąjungą. Supratau, kad įstojus rinka taps nevieninga ir teks konkuruoti ne tik nacionalinėje, bet ir Europos Sąjungos rinkoje“, – teigė V. Uspaskichas.

Darbo partijos tikslas – kelti investicinį valstybės patrauklumą. „Darbo partija iškėlė sau tikslą – vesti mūsų valstybę mažiausiai į penketuką patraukliausių valstybių investicijoms pasaulyje“, – tvirtino V. Uspaskichas.

Kalbėdamas apie ekonomiką, V. Uspaskichas įvardijo ir tikslą sumažinti būtiniausių prekių PVM: „Airija gyvena su nuliu PVM maisto ar lengvosios pramonės prekėms, todėl papulti į jų rinką su didžiausiais kaštais praktiškai neįmanoma. Todėl siūlome maisto prekių ir lengvosios pramonės srityje PVM sumažinti iki 5 proc.“

V. Uspaskicho teigimu, priėmus tokį sprendimą, būtiniausių prekių kaina kristų 15 proc.

Dar vienas įvardytas tikslas – pagalba regionų vystymuisi padidinant savivaldybių skolinimo limitą.

Kone plačiausiai buvo aptartas ir emigrantų klausimas. V. Uspaskichas įvardijo net kelias lengvatas, kurias esą siektų suteikti emigrantams. „Norime, kad būtų priimtas Grįžtančiųjų tautiečių iš emigracijos įstatymas, – įvardijo V. Uspaskichas. – Juo būtų numatytas jų pervežimo su visu turtu ir bagažu šimtaprocentinis kompensavimas. Valstybė turi padėti integruotis ikimokyklinio amžiaus vaikams į visą sistemą, nes kai kurie vaikai jau ten yra gimę. Padėti integruotis ir į mokyklas ir į aukštąsias. Taip pat suteikti galimybes lengvatinėmis aplinkybėmis įsigyti būstą, o jei tokios galimybės nėra – suteikti galimybę nuomotis lengvatinėmis aplinkybėmis.“

Kitas V. Uspaskicho įvardytas punktas – minimalaus mėnesinio atlyginimo (MMA) pakėlimas ir jo bei socialinės išmokos proporcijos pakeitimas. Viena svarbiausių problemų, anot V. Uspaskicho, yra tai, kad bedarbio pašalpa prilygsta minimalaus atlyginimo dydžiui.

Darbo partijos tikslas – socialinės išmokos dydis turėtų prilygti vos 40-50 proc. MMA.

V. Uspaskicho teigimu, toks skirtumas skatins žmones ieškotis darbo ir dirbti.

Darbo partijos pirmininkas teigė, kad partijos nesijungia, tad juos jungs tiesiog bendri tikslai, tačiau patvirtino, kad derybinių klausimų artėjant rinkimams bus. „Mes kalbame. Kalbame ne savanaudiškai dėl kažkokių jugimųsi, tai praktiniai klausimai, nes kažkiek pas mus nubyrėję, kažkiek pas juos, – teigė V. Uspaskichas. – Tikrai tarsimės, bet ne tik su „Tvarka ir teisingumu“.

Spaudos konferencijoje viešėjęs ir prie frakcijos „Tvarka ir teisingumas“ prisijungęs V. Bukauskas teigė, kad džiaugiasi tokia galimybe, tačiau tikslus leido įvardyti partijos pirmininkui. Prie frakcijos prisijungęs V. Bukauskas sustiprino jos pozicijas, tačiau dar neseniai sklido kalbos apie vieno frakcijos nario pasitraukimą. Spaudos konferencijos metu šios kalbos buvo paneigtos ir įvardyta frakcijos vizija – ne tik kur kas ryškesni darbai, bet ir didėjantis narių skaičius.