Ir nors šiuo metu M. Puidokas priklauso užsienio reikalų komitetui, jis pats teigia, kad švietimas – sritis, į kurią jis gilinasi jau 12 metų.

Tiesa, jo teigimu, tokio siūlymo užimti Švietimo ir mokslo ministro vietą, dar neišgirdo. „Tol, kol ministrė yra savo poste, kol nėra premjero ar kitų žmonių sprendimų, kažką komentuoti būtų mažų mažiausiai neetiška, net jei ši informacija būtų teisinga“, – DELFI teigė M. Puidokas.

Šiuo metu M. Puidokas yra išvykęs, komandiruotėje, todėl, anot jo, jei tokių kalbų ir buvo, jos vyko be jo. „Aš buvau Briuselyje, parskridau tik vakar. Pirmadienį vėl išskrendu į Silicio slėnį su NATO parlamentine asamblėja. Kai grįšiu, matyt, to aiškumo bus daugiau, – teigė M. Puidokas. – Labai sunku prognozuoti, kaip toliau visa ši situacija vystysis.“

Valstiečių frakcijos narys Naglis Puteikis vakar pranešė, kad Švietimo ir mokslo ministrei žada rengti interpeliaciją. Ši naujiena M. Puidokui žinoma: „Vakar skaičiau, kad kolega ruošiasi rinkti parašus interpeliacijai, bet premjeras, kaip suprantu, buvo ilgoje komandiruotėje Japonijoje, todėl daugiau aiškumo bus kitą savaitę“.

Pasidomėjus, ar M. Puidokas imtųsi tokios atsakomybės, jis nedvejojo: „Rimtai svarstyčiau. Ši pareigybė yra atsakinga, bet tai – mano sritis. Dvylika metų atiduota švietimo sričiai. Manau, kad tie svarstymai būtų labiau į teigiamą pusę, nes žinau, kas yra padaryta ir ką galima būtų daryti, kad švietimo bendruomenė būtų sutaikyta ir kad būtų išspręsti kokybiniai dalykai. Reformos geros ir reikalingos, bet buvo pradėta viską daryti nuo priemonių, nuo finansavimo, bet ne nuo pačių svarbiausių dalykų – kokybinių“.

M. Puidokas teigia, kad nebijo šiuo metu švietimo srityje esančios sumaišties. „Jei man būtų patikėta, žinočiau, nuo ko reikia pradėti ir ką reikia daryti. Pati Vyriausybės programa šiais klausimais yra gera ir teisinga. Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos parama švietimo sričiai taip taip buvo gera ir teisinga. Tiesiog tie veiksmai, kurie buvo atliekami, negalėjo atvesti į sėkmę, nes nebuvo suformuluoti rezultatų kokybės kriterijai ir siekiniai“, – DELFI teigė M. Puidokas.

Savo ruožtu dabartinė Švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė plačiau nekomentuoja raginimų atsistatydinti, sakydama, kad dėl jos tolesnio darbo spręs į Vyriausybę delegavę vadovai.

„Dėl mano darbo ar dėl mano pasitraukimo spręs mane delegavę vadovai“, – penktadienį naujienų agentūrai BNS sakė J. Petrauskienė.

Kalbėdama apie dalies pedagogų nepasitenkinimą dėl etatinio apmokėjimo modelio J. Petrauskienė teigė, jog „bet kokio pokyčio metu kyla nerimas“, o ministerija siekia padėti išspręsti kilusius nesklandumus.

„Vyksta pokytis, bet kokio pokyčio metu yra nerimas. Ten, kur yra nerimas arba iššūkiai, ten, kur mokytojams ar mokykloms reikia pagalbos, nes nepavyksta mokyklos bendruomenės viduje susitarti, ar vadovams reikia pagalbos, ar savivaldybėms reikia pagalbos, sudaryta koordinavimo grupė, kur vykstame į mokyklas ir sprendžiame tuos iššūkius“, – kalbėjo ministrė.

Ramūno Karbauskio atstovė Dalia Vencevičienė DELFI perdavė, kad LVŽS lyderis šiuo metu nesvarsto jokių kitų kandidatūrų į Švietimo ir mokslo ministro postą. Anot jos, R. Karbauskis mano, kad kažkas dėl M. Puidoko tiesiog pajuokavo.