„Manau, jis turėtų elgtis pagal įstatymą ir pasirinkti vienas iš pareigų“, - trečiadienį „Žinių radijui“ sakė Seimo vadovas.

Pasak V. Pranckiečio, įstatymas V. Semeškai turi galioti, nepaisant to, ar jis buvo išrinktas prieš įstatymo priėmimą.

Rugsėjį Seimas priėmė pataisas, kurios VRK nariui nebeleidžia būti ir savivaldybės tarybos nariu. Šiuo metu V. Semeška yra VRK narys ir Druskininkų savivaldybės tarybos narys.

Laukia oficialaus atsakymo

Pats V. Semeška teigia dar laukiąs oficialaus Seimo pirmininko atsakymo.

„Įstatymas pasirašytas ir įsigaliojo spalio 5 d., tačiau oficialaus, teisiškai pagrįsto, atsakymo iš Seimo pirmininko vis dar laukiu. Ar taikytina nuostata atgaline data, jau paskirtam valstybės pareigūnui, kad VRK nario statusas nesuderinamas su savivaldybės tarybos nario statusu? Ar teisingai supratau, kad 2018 09 25 d. LR Seimo priimta VRK įstatymo 7 straipsnio pataisa galios tik naujai skiriamiems VRK nariams?”, - teigė V. Semeška.

Jis paaiškino, kad tai yra svarbu tam, kad „valstybėje nebūtų priiminėjami įstatymai skirti vienam asmeniui ar tikslinei asmenų grupei, kurie paskirti ir vykdo tam tikras pareigas, tačiau galbūt ne visuomet taip, kaip norėtų valdančioji dauguma, todėl siekiama juos įvairiais būdais eliminuoti”.