Taip pat komitete bus svarstomi kiti parlamentarų siūlomi prekybos alkoholiu ribojimai. Vienu siūlymu, norima uždrausti parduoti alaus, fermentuotų gėrimų, alkoholinių kokteilių grupėms priklausančius alkoholinius gėrimus, kurių tūrinė etilo alkoholio koncentracija yra didesnė kaip 6 proc., išpilstytus į didesnę negu 0,2 litro tarą, išskyrus atvejus, kai šie gėrimai išpilstyti į stiklinę, keraminę, medinę ar metalinę tarą.

Tuo pačiu siekiama uždrausti parduoti alaus, fermentuotų gėrimų, alkoholinių kokteilių grupėms priklausančius alkoholinius gėrimus, kurių tūrinė etilo alkoholio koncentracija yra ne didesnė kaip 6 proc., išpilstytus į didesnę negu vieno litro tarą, išskyrus atvejus, kai šie gėrimai išpilstyti į stiklinę, keraminę, medinę ar metalinę tarą.

Vėliau šie siūlymai pasieks ir Seimo posėdžių salę.

ELTA primena, kad Vyriausybė atmetė kitą parlamentarų siūlymą, skirtą labiau riboti alkoholio prekybą - norėta uždrausti vadinamąjį „vaikišką šampaną“.

Ūkio ministras Virginijus Sinkevičius sakė, kad „vaikiškas šampanas“ ir taip pasmerktas nykstantiems pardavimams, o stiprų alų geriau labiau apmokestinti.

„Nematome reikalo drausti „vaikiško šampano“ prekybos, nes tai yra labai smarkiai besitraukiantis segmentas, o pardavimai nesiekia 200 tūkst. vienetų per metus. Niekas jo iš Lietuvos gamintojų negamina, tai yra tik importuojama prekė, kuri retai randama prekybos tinkluose, todėl panašu, kad ji ir taip yra pasmerkta. Dėl stipresnio alaus buvo priimtas Finansų ministerijos siūlymas, kad geriau yra naudotis akcizų politika ir stipresnį alų galimai papildomai apmokestinti, negu diversifikuoti tarą, kas reikštų papildomus derinimus ir procesus su Europos Komisija“, - sakė V. Sinkevičius.

Vyriausybė taip pat nepritarė parlamentarų siūlymui uždrausti parduoti alaus, fermentuotų gėrimų, alkoholinių kokteilių grupėms priklausančius alkoholinius gėrimus didesnėje negu 0,2 litro taroje, jeigu jų tūrinė etilo alkoholio koncentracija yra didesnė kaip 6 procentai, išskyrus atvejus, kai šie gėrimai išpilstyti į stiklinę, keraminę, medinę ar metalinę tarą.

Šiuo metu Alkoholio kontrolės įstatymas draudžia prekiauti į plastikinę pakuotę išpilstytais gėrimais, kurių alkoholio koncentracija didesnė nei 7,5 proc. Tuo tarpu apribojimų puodelio tipo tarai nėra.