Naktis apniukusi, tik rytiniuose rajonuose dar bus ir pragiedrulių. Protarpiais lis, vakariniuose rajonuose vietomis pliaups smarkiai. Toliau stiprės pietvakarių, vakarų vėjas.

Nemuno slėnyje, Sūduvoje daug kur gūsiai 15–20 m/s, o pajūryje šėls audra, vėjo greitis sieks iki 25 m/s (90 km/val.). Žemiausia temperatūra 4–7, pamaryje ir prie jūros 9–11 laipsnių. Vilniuje protarpiais palis, atvės iki 5–7 laipsnių.

Dieną pietvakarių, vakarų vėją keis dar stipresnis šiaurės vakarų vėjas. Gūsiai daugelyje rajonų sieks 15–20 m/s, kraštiniuose vakariniuose rajonuose 21–25 m/s, pajūryje – 28 m/s (viršys 100 km/val.). Stiprus vėjas ne tik greitai gins dangumi debesis, bet juos ir plėšys, tad nebebus visiškai apniukę, atsiras pragiedrulių. Lis su pertraukomis, Žemaitijoje vietomis lis smarkiai. Aukščiausia temperatūra Klaipėdoje numatoma apie 12, kituose didžiuosiuose šalies miestuose 9–11 laipsnių. Kalvotose Žemaitijos ir Aukštaitijos vietovėse nesušils nė iki 10 laipsnių. Vilniuje taip pat pajusime 15–18 m/s vėjo šėlsmą, aukščiausia temperatūra apie 10 laipsnių.

Ketvirtadienį lietūs trumpės ir silps, o pertraukos vis ilgės. Šiaurės vakarų vėjas išliks stiprus gūsingas, smarkiausiai jis pūs pirmoje nakties pusėje prie jūros. Antroje nakties pusėje audra rims. Naktis bus vėsi – Vilniuje ir Utenoje žemiausia temperatūra numatoma apie 4, Kaune, Panevėžyje ir Šiauliuose apie 5, Klaipėdoje 8–10 laipsnių.

Dieną, nors saulės ir bus daugiau, tačiau šilčiau bus tik truputėlį: aukščiausia temperatūra numatoma 9–13 laipsnių. Šilčiausia bus šalies pietvakariuose.

Penktadienį palis tik vietomis, naktis vėsi, tačiau diena gerokai šiltesnė nei buvusios. Šeštadienį saulės ir šilumos bus dar daugiau.

Šaltinis
Temos
Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)