Šeštadienį vykstančiame Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų posėdyje konservatorė teigė, kad miestą valdantys liberalai neturi strateginių planų, nes jos meras Vytautas Grubliauskas su žmona užsiiminėja tik gražių renginių organizavimu.

„Vasarą visi džiaugiasi, kad Klaipėdoje yra daug žmonių, šurmuliuoja miestas, vyksta gyvenimas. Deja, nuvažiuokite dabar į Klaipėdą. Nueikite į senamiestį. Ir jūs manęs paklausite, kur yra žmonės. Jų nėra. Kažkada Klaipėdoje buvo 220 tūkst. gyventojų. Dabar tas skaičius nebesiekia 150 tūkst.“, - sakė A. Bilotaitė.

Pasak jos, emigracija nėra pagrindinė tuštėjančios Klaipėdos priežastis.

„Priežastis yra miesto valdžia, konkrečiai liberalų valdžia, kuri jau du dešimtmečius „nuvaldė“ Klaipėdą. Tai jų politika. Politika, kuri buvo ir yra orientuota į fasadinius projektėlius ir į gražius renginius, kuriuos organizuoja meras su savo žmona“, - sakė A. Bilotaitė.

Dėl mieste padidėjusios oro taršos politikė taip pat reiškė pretenzijas liberalams.

„Deja, šią vasarą mes turėjome porą tokių atvejų, kurie parodė, kad yra didelė gyvenimo Klaipėdoje kaina. Miesto tarša veržiasi į gyventojų butus, gyventojai neapsikentę paviešino pajuodusių kūdikių nuotraukas. Kyla klausimas, kiek tos taršos prisikvėpavo mūsų vaikai ir miestiečiai“, - klausė konservatorė.

„Kodėl taip atsitiko, reikėtų klausti mūsų valdžios, kuri ilgą laiką valdo Klaipėdą. Tikriausiai tai susiję su tuo, kad niekada nebuvo normalios miesto politikos, normalaus požiūrio ir atsakomybės. Jos niekada nebuvo išsireikalauta“, - pabrėžė A. Bilotaitė.

A. Bilotaitė tiesioginiuose Klaipėdos miesto mero rinkimuose kaip TS-LKD kandidatė jau yra dalyvavusi 2015 metais. Tąkart ji pralaimėjo Liberalų sąjūdžio atstovui V. Grubliauskui.