„Nuo šiol nebelaikau savęs partijos „Tvarka ir teisingumas“ nariu ir nenoriu ateityje būti saistomas su jos politiniais sprendimais“, – šeštadienį prieš partijos kongreso pradžią savo Facebooko paskyroje pareiškė R. Paksas.

„Nejaučiu moralinio įsipareigojimo pasilikti, kad būčiau veliamas į vienadienių grupuočių beviltiškų kovų ir melo lauką, į kurį ne savo valia šiandien įtraukiama visa „tvarkiečių“ bendruomenė“, – pridūrė jis.

Dabartinis partijos pirmininkas R. Žemaitaitis mano, kad tai nebuvo spontaniškas R. Pakso sprendimas.

„Čia, aišku, yra jo asmeninis sprendimas, kuris, manau, buvo brandintas pakankamai seniai. Tai [Pasitraukimas iš partijos] nėra spontaniškas sprendimas. Aš manau, kad jis [R. Paksas] visas savo jėgas skirs įkurtam judėjimui „Šaukiu aš tautą“, – LRT RADIJUI sakė R. Žemaitaitis.

Su R. Paksu BNS kol kas nepavyko susisiekti.

Partijos Pagėgių skyriaus pirmininkas Kęstas Komskis BNS pareiškė, kad R. Paksas traukiasi, nes nenori skaldyti partijos.

„Dėl to, kad neskaldyti partijos labiau. Mano, kad dabar nesvarbu, kas laimės. Jis nenori būti kaip skaldytojas tos partijos, kurią pats įkūrė. Nes jeigu jis būtų kandidatavęs į (partijos ) pirmininkus, būtų Žemaitaitis išėjęs. O jis tokioje partijoje, kuriai vadovauja Žemaitaitis, sau vietos nemato“, – BNS teigė K. Komskis.

Pasak jo, R. Paksas naujos partijos nekurs: „Turi įkūręs judėjimą. Su juo eis į Europos Parlamentą.“

Seimo narys Petras Gražulis BNS teigė, kad R. Paksas artimiausiems bendražygiams buvo šiek tiek užsiminęs, kad trauksis iš partijos.

„Buvo užuominų. Labai gaila, kad partijos įkūrėjas pasitraukė iš jos. Bet įsivaizduokite, kiek gali jį įžeidinėti žmogus, kurį jis pats pasiūlė į partijos pirmininkus“, – sakė P. Gražulis, mintyse turėdamas antros kadencijos siekiantį partijos pirmininką parlamentarą Remigijų Žemaitaitį.

Partijos sekretoriato vadovas Almantas Petkus BNS pranešė, kad R. Paksas kongrese nedalyvauja. „Jo nėra“, – teigė A. Petkus.

R. Žemaitaitis mano, kad R. Pakso sprendimas nebuvo spontaniškas

Pasak jo, Vilniaus Antakalnio skyrius R. Pakso į kongresą nedalyvavo. Tačiau, pasak A. Perkaus, europarlamentaras galėjo jame dalyvauti kaip partijos garbės pirmininkas ir įkūrėjęs. Būdamas kongrese jis tik neturėtų teisės balsuoti.

Perrinkimo siekiantis dabartinis partijos vadovas R. Žemaitaitis sako manantis, kad R. Pakso sprendimas nebuvo spontaniškas ir sieja jį su europarlamentaro įkurtu visuomeniniu judėjimu „Šaukiu aš tautą“.

Partijos „Tvarka ir teisingumas“ pirmininkas R. Žemaitaičio kadencija baigsis gruodžio pradžioje.