Tiesa, audros šiąnakt sulauksime Šiaurės ir Vakarų Lietuvoje. „Vakare pradės stiprėti, o patys stipriausi gūsiai numatomi vidurnaktį, antroje nakties pusėje, – teigė Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos sinoptikė Alva Nagelytė. – Nuo Vakarinių rajonų keliaus per Šiaurės Lietuvą.

Sinoptikė vardijo, kad audros šiąnakt gali sulaukti Šiauliai, Telšiai, Panevėžys, Utena, Klaipėda, Tauragė, Palanga. Būtent Palangą šiąnakt gali talžyti stipriausi vėjo gūsiai, sustiprėsiantys net iki 25 m/s.

Visiškai kitokiais orais ir dieną, ir naktį džiaugsis sostinės gyventojai. „Vilniuje šilta. Šilta srovė keliaus ir naktį. Nakties temperatūra turėtų būti apie 10-11 laipsnių šilumos, lietaus bus nedaug, jis gali atkeliauti tik ryte. Vėjo taip pat sulauksime tik ryte, pirmoje dienos dalyje. O ir vėjo gūsiai bus nestiprūs – 15-17 m/s. Lyginant su Šiaurės Lietuva, vėjo gūsiai bus daug silpnesni, tačiau 5-17 m/s stiprumas taip pat siekia pavojingą ribą“, – kalbėjo A. Nagelytė.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento Komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė Vida Šmigelskienė DELFI teigė, kad tarnyba visuomet skuba padėti gyventojams. Juos ji ir įspėjo: „Norėtųsi, kad gyventojai reaguotų į perspėjimus ir meteorologų pateiktus duomenis apie stipresnį vėją“.

V. Šmigelskienės teigimu, laukiant audros gyventojai turi prisiminti kas kartą kartojamus patarimus. „Gyventojai turėtų nestatyti automobilių po medžiais, kurie gali lūžti, visiems patariama būti saugioje patalpoje, nesileisti į ilgas keliones, pritvirtinti daiktus balkonuose, užsidaryti langus, duris, ypač jei išvažiuoja ilgesniam laikui“, – perspėjimus vardijo specialistė.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas perspėja, kad smarkūs vėjai gali siautėti ir šiąnakt. Jų teigimu, vėjas gali sustiprėti net iki 27 m/s.

Ketvirtadienio diena laukiama vakarinių krypčių vėjo, gūsių stiprumas sieks 8-13 m/s, kai kur 15-20 m/s.

DELFI primena, kad praėjusią naktį Lietuvoje siautusi stichija apsiėjo be tragedijų. Žmonės per ją nenukentėjo, tačiau ugniagesiams darbo netrūko. Anot gelbėtojų, šiąnakt buvo gauta apie 100 įvairių pranešimų dėl stichijos sukeltų nelaimių.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento duomenimis, daugiausiai kartų audros padarinius šalinti teko Klaipėdos apskrityje, čia į tokius iškvietimus vykta 31 kartą. Utenos apskrityje iškvietimų dėl audros buvo 19, Šiaulių apskrityje – 13, Kauno – 12, Vilniaus – 10, taip pat fiksuota dar keletas iškvietimų kitose apskrityse.