Kilus stipriam vėjui gali sutrikti elektros energijos tiekimas, virsti medžiai, lūžti jų šakos.

„Nestovėkite po aukštais medžiais, prie elektros linijų. Taip pat atkreipiame vairuotojų dėmesį, kad jie nestatytų automobilių po medžiais. Nelieskite ant laidų užvirtusių medžių ar jų šakų“, - informuoja gelbėtojai.

Prispaustas žmogus

Taip pat pranešta apie tai, kad Mažeikių r. sav., Sedos sen., Sedos m., Liepų g. 3 nugriuvus namo sienai buvo prispaustas žmogus.

Į įvykio vietą išsiųstos Telšių apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Mažeikių priešgaisrinės gelbėjimo pajėgos (informacija apie įvykį perduota Šiaulių greitosios medicinos pagalbos stočiai, Telšių AVPK).

Pokyčių teks palaukti

Trečiadienį Vilniuje dangus bus debesuotas, kartkartėmis palynos. Pūs pietvakarių vėjas, 9–14 m/s, gūsiai sieks 15–20 m/s. Toliau tęsis rudeniška vėsa, įdienojus termometrų stulpeliai kils iki 9–11 °C.
Klaipėdoje prognozuojama 15 °C. Mažeikiuose ir Telšiuose – 12 °C Šiauliuose bus vos 10 °C. Nemalonūs orai nesitrauks ir iš Kauno, Panevėžio, Alytaus, Marijampolės, čia įdienojus aukščiausia oro temperatūra tesieks 9 °C. Jonavos, Utenos, Kėdainių gyventojai tenkinsis viso labo 8 °C.

Ketvirtadienį džiaugsmą dėl kylančios oro temperatūros išsklaidys stiprūs vėjai. Naktį vėjas vakarinių krypčių, 8–13 m/s, kai kur jo gūsiai sustiprės iki 15–20 m/s. Dienos metu vėjai nenurims, toliau pūs smarkus, pietvakarių, vakarų vėjas. Stipriausias jis bus vakariniame šalies pakraštyje, kur išlaikys 22–27 m/s greitį. Tiek naktį, tiek dieną visoje šalyje palis, vyraus trumpalaikiai lietūs. Naktis jau bus truputį šiltesnė, oro temperatūra svyruos nuo 7 iki 12 °C, tik pajūryje bus šilčiau, 13–15 °C. Palyginus su pastarųjų dienų orais, stoviniuoti lauke darysis vis maloniau, dieną termometrai rodys jau 13–18 °C.

Vėjas ims slopti

Penktadienį ir taip menka šiluma truputį atslūgs. Naktį palis tik protarpiais, o dieną lietūs lankysis jau daugelyje Lietuvos rajonų. Po neramios nakties, dieną vėjas pamažu ims silpti.

Šiaurės vakarų vėjo greitis sieks 6–11 m/s, kai kur vėjo gūsiai sustiprės iki 15–20 m/s. Temperatūra naktį nukris iki 8–13 °C, o dieną kils iki 11–16 °C.

Šeštadienį vietomis palis. Numatomas šiaurės vakarų, vakarų vėjas, 5–10 m/s. Naktį laikysis 2–7 °C, dirvos paviršių kandžios šalnos, šals iki -3 °C, dieną termometrai rodys 9–14 °C.

Artimiausios dienos žymesnių orų permainų neatneš.

Klaipėdoje dėl kylančio vėjo nutrauktas Senosios perkėlos darbas

Trečiadienį keliomis valandos vėliau, nei prognozuota ėmęs stiprėti vėjas, sutrikdė Senosios perkėlos darbą. Iki pietų buvo nuspręsta sustabdyti tik tiesiogiai reisai į Jūrų muziejų, tačiau popietę vis labiau smarkaujantis vėjas privertė priimti kur kas drastiškesnį sprendimą.

„Iki pirmos valandos keltai vyko iš Senosios perkėlos (Šiaurinis ragas) į Smiltynė, tačiau stiprėjant vėjui, dėl saugumo, nuspręsta iš viso nutraukti keltų reisus“, – DELFI sakė Senosios perkėlos darbuotoja.

Moteris patikino, kad norintieji persikelti į kitą krantą nėra palikti likimo valiai. Vis dar dirba Naujoji perkėla, kuri perveža automobilius. Juo keltis gali ir pavieniai žmonės.
Senosios perkėlos darbuotojai atsiprašo už nepatogumus, tačiau tikina, kad toks sprendimas priimtas dėl žmonių saugumo. Net jei trečiadienį vėjas nurims, keltų darbo atnaujinti neketinama. Planuojama, kad keltai iš Senosios perkėlos į Smiltynę ketvirtadienį kursuos įprastu grafiku.