Konkrečių veiksmų plane numatyta, kaip renovuoti ir pritaikyti gyvenamųjų namų aplinką neįgaliesiems, kasmet bus nustatinėjami degraduojantys Vilniaus rajonai ir skatinami juose atnaujinimo bei statybų procesai. Pasak Vilniaus mero Artūro Zuoko, artimiausiu metu bus pradėtas formuoti naujasis miesto centras dešiniajame Neries krante, bus tvarkomos Neries, Vilnios, Vokės upių ir ežerų pakrantės, įrengiami pliažai bei poilsio zonos. Jau yra suplanuota, kaip bus formuojamas Vilniaus, kaip žinių ekonomikos centro, įvaizdis, išryškinama ir išnaudojamas miesto kultūrinis ir gamtinis savitumas bei skatinama turizmo plėtra.

Siekiant švietimo bei ugdymo modernizavimo, Vilniuje bus įsteigtas kompiuterinis mokytojų centras, kuriame bus kaupiama elektroninė enciklopedinė, mokomoji medžiaga. Mokslo srityje Lietuvos sostinė orientuosis į tiriamąją veiklą, bus inicijuojama studijų, mokslo tyrimų ir verslo partnerystė, jau 2002 metais bus įsteigtas žinių ekonomikos branduolių plėtros koordinacinis komitetas.

Ligi šiol daugiausia dėmesio strateginis planas sulaukė iš interesų grupių - apie Vilniaus ateitį buvo diskutuota su turizmo, moderniųjų technologijų, nekilnojamojo turto verslo atstovais, žurnalistais, ekonomistais, politikais ir kitų sričių specialistais, sakoma pranešime spaudai.