A. Gaidamavičius BNS sakė įsipareigojantis konsultuoti ministrą dėl plynų kirtimų mažinimo ir dėl aplinkai palankesnių miškų naudojimo priemonių saugomose teritorijose.

„Matysiu, kiek išbūsiu, kokia atmosfera, bus kuriamos darbo grupės dėl plynų kirtimų, dėl Labanoro regioninio parko bus priimami sprendimai. Jei matysiu, kad esu vienas prieš visus, tai nematysiu reikalo dirbti konsultantu, bet jeigu man ten leis pateikti argumentuotus pasiūlymus ir į juos bus įsiklausoma, tada valio“, – BNS sakė A. Gaidamavičius.

Jis teigė ministrui patarinėsiantis visuomeniniais pagrindais, ne už atlygį. A. Gaidamavičius teigė šiuo metu puse etato dirbantis europarlamentaro, „valstiečio“ Broniaus Ropės padėjėju Lietuvoje ir patarinėjantis jam aplinkosaugos klausimais.

„Valstiečių“ frakcijos vadovas Ramūnas Karbauskis BNS sakė, kad ministras A. Gaidamavičių pasikvietė visuomeniniu patarėju, kad įtrauktų „labai aktyviai bendruomenę, kuri yra labai jautri ir, svarbiausia, kai kur yra teisi“.

R. Karbauskis žadėjo, kad Aplinkos ministerija pataisas dėl miškų kirtimų ribojimų pateiks netrukus. Ministras K. Navickas BNS sakė, kad svarstymus dėl to specialistai pradės jau šį penktadienį.

Kilus visuomenės nepasitenkinimui dėl Labanoro regioniniame parke ir kitur kertamų valstybinių miškų, Seimui siūloma griežtinti miškų kirtimus. Parlamentarams ketvirtadienį ketinama pristatyti Miškų įstatymo pataisą – siūloma saugomose teritorijose apriboti plynuosius miškų kirtimus.

Visuomenei pastaruoju metu susirūpinus kirtimais kai kuriose valstybės saugomose teritorijose – Labanoro girioje, Punios šile bei kitur – Labanoro girioje antradienį lankėsi K. Navickas ir Valstybinių miškų urėdijos vadovas Marius Pulkauninkas.

Trečiadienį ministras pareiškė, kad kirtimai visuose Labanoro regioninio parko valstybiniuose miškuose stabdomi vienam mėnesiui, o per tą laiką bus peržiūrėti kirtimų planai.