Savaitgalį oras apniuks, saulę paslėps debesys, lis lietus ir pūs gana stiprus vėjas, sako Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos sinoptikas Tadas Kantautas.

„Artimiausią parą orai daug nesikeis, bus mažai debesuota, be lietaus. Artimiausią naktį bus 9-14 šilumos, pajūryje – 15-17. Ketvirtadienio dieną temperatūra sušils iki 22-27 laipsnių, didesnėje šalies dalyje temperatūra turėtų sušilti iki 24-27 šilumos. Kiek vėsiau bus pajūryje dėl nuo jūros pučiančio vėjo“, – kalbėjo sinoptikas T. Kantautas.

Vis dar vasariška šiluma džiaugsimės ir penktadienį. „Penktadienį didesnių permainų nenumatoma. Naktį bus mažai debesuota, be žymesnio lietaus. Dieną debesuotumas kiek padidės, tačiau antroje dienos pusėje ir vakarinėje šalies dalyje, – teigė sinoptikas. – Tikėtina, kad pajūryje vakarop šiek tiek palis, gali būti ir perkūnija.“

Ir nors penktadienį termometro stulpeliai kils aukštai, pradės pūsti vėjas, kuris atneš orų permainas. Vėjas bus gūsingas, vietomis iki 15-17 m/s.

„Penktadienį bus šilta, naktį 11-16 laipsnių šilumos, dieną – 23-28 laipsniai“, – įvardijo T. Kantautas.

Didžiausių permainų sulauksime jau šeštadienį. „Orai atvės, bus tikrai šalta. Per šias dienas būsime pripratę prie šilumos, todėl šeštadienis atrodys šaltas ir lietingas. Naktį daug kur palis, kai kur su perkūnija, vėjas suksis iš pietvakarių, tačiau išliks stiprus ir naktį, ir dieną“, – kalbėjo sinoptikas.

Tiesa, šeštadienio naktis dar bus šilta – 10-15 laipsnių šilumos, tačiau dieną oras sušils vos keliais laipsniais – iki 14-19 laipsnių.

„Šeštadienį tikrai prireiks šiltų drabužių ir striukių. Jis labai skirsis nuo penktadienio, tai tikrai reikia akcentuoti, kad žmonės neperšaltų“, – teigė sinoptikas T. Kantautas.

Rudeniška vėsa, vėjas ir lietūs atplauks ir į Kauną bei Vilnių, kur savaitgalį lankysis popiežius Pranciškus. „Šeštadienį lis protarpiais, bet lietaus bus gana nemažai. Šeštadienis bus tikrai rudeniškas, vėjas stiprokas bei nemalonus, – kalbėjo sinoptikas. – Ir Kaune, ir Vilniuje bus pragiedrulių, tačiau oras bus šaltas, vėjas stiprus.“