Pasak VTEK, bus aiškinamasi, ar ūkio ministras Virginijus Sinkevičius, žemės ūkio ministras Giedrius Surplys, teisingumo ministras Elvinas Jankevičius, socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis, kultūros ministrė Liana Ruokytė-Jonsson ir sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga nepažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo reikalavimų laiku ir tinkamai deklaruoti privačius interesus. VTEK taip pat aiškinsis, ar A. Veryga nenusižengė minėtojo teisės akto reikalavimams vengti interesų konflikto, o jam kilus - nusišalinti.

Esą A. Veryga 2017 m. spalį pasirašė įsakymą, kuriuo skirtas finansavimas jo buvusios darbovietės - VšĮ Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) - projektui „Alkoholio vartojimo sąlygojamos žalos Lietuvoje skaičiavimo metodikos parengimas ir žalos įvertinimas 2015 m. ir 2016 m.“. VTEK duomenimis, A. Veryga pareigas LSMU ėjo iki 2016 m. lapkričio. Taip pat VTEK pastebėjo, kad sveikatos apsaugos ministras galbūt nedeklaravo dviejų deklaruotino dydžio sandorių - būsto paskolos ir automobilio lizingo. Taip pat A. Veryga savo privačių interesų deklaracijoje galbūt nenurodė duomenų apie šiuo metu einamas sveikatos apsaugos ministro pareigas.

V. Sinkevičius galbūt nedeklaravo savo darbovietės ir pareigų Ūkio ministerijoje, G. Surplys, E. Jankevičius ir L. Kukuraitis privačių interesų deklaracijose galbūt nenurodė sudarytų paskolų sandorių, o L. Ruokytė-Jonsson galbūt nedeklaravo turinti juridinio asmens akcijų.

Tyrimui atlikti Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos įstatymas numato trijų mėnesių terminą. Pradėtas tyrimas savaime nereiškia pažeidimo nustatymo.