Tai sutarta antradienį per parlamentinių frakcijų seniūnų susirinkimą pas Seimo pirmininką Viktorą Pranckietį.

„Yra sutarimas, kad Petras Gražulis tikrai neturėtų būti Žmogaus teisių komitete, ir nutarta siūlyti jam pereiti į Kultūros komitetą. R. Karbauskis pasakė, kad jam, kaip Kultūros komiteto pirmininkui, tinka visi Seimo nariai, ir P. Gražulis tinka. Tik reikia dar su pačiu P. Gražuliu suderinti“, – po susirinkimo BNS sakė Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas Eugenijus Gentvilas.

P. Gražulis šiuo metu priklauso Mišriai Seimo narių grupei, nes „tvarkiečiai“ atsisakė su juo dirbti vienoje frakcijoje. Tuo metu Mišri Seimo narių grupė Žmogaus teisių komitete jau turi savo atstovą – Justą Džiugelį.

„Tikiuosi, jį pavyks ištraukti iš Žmogaus teisių komiteto“, – teigė E. Gentvilas.

Seimo opozicinių konservatorių bei liberalų frakcijų atstovai atsisakė su P. Gražuliu dirbti Seimo Žmogaus teisių komitete.

Konservatoriai Andrius Navickas bei Sergejus Jovaiša ir liberalė Viktorija Čmilytė-Nielsen kreipėsi į parlamento vadovybę ragindami atšaukti jį iš komiteto ir „neleisti labai svarbiam Žmogaus teisių komitetui, svarstančiam itin jautrius klausimus, tapti politinės klounados vieta“.

„Jei Seimo narys P. Gražulis liks komitete, vertinsime tai, kaip principų, kuriuos įpareigotas ginti šis komitetas, paniekinimą ir nematome galimybės tęsti darbo šiame komitete“, – konservatorių frakcijos pranešime cituojamas Seimo narys A. Navickas.

Savo ruožtu žmogaus teisių gynėjai surinko 16 tūkst. parašų prieš P. Gražulio darbą komitete ir nori juos perduoti Seimo pirmininkui.

Vasarą paaiškėjo, kad parlamentaras turi nesantuokinį vaiką. Žiniasklaida pranešė, jog buvusi Seimo nario mylimoji kaltina politiką nesirūpinant dukra.

P. Gražulis taip pat yra aktyvus seksualinių mažumų kritikas.

Tikimasi, kad vietoj P. Gražulio dirbti į Žmogaus teisių komitetą grįš neseniai į Kultūros komitetą paskirta „tvarkietė“ Onutė Valiukevičiūtė.