Seimo TS-LKD frakcijos narė I. Šimonytė sako, kad jai daro įspūdį partijos skyrių reiškiama parama. Jau ir partijos kolegos kalba, kad įvyko lūžis ir I. Šimonytė gali nuspręsti dalyvauti prezidento rinkimuose.

„Daug skyrių išties mano kandidatūrą kelia, nors aš nuo pat pradžių buvau indikavusi neketinimą dalyvauti rinkimuose. Matyt, skyrių žmonėms tai nepasirodė labai svarbu, ir jie vis tiek mano kandidatūrą kelia. Tai formaliai aš tapsiu vienu iš kandidatų, kuris turės iki mėnesio pabaigos pasisakyti, ar dalyvauja tolimesniame procese, ar nedalyvauja. Čia jau be mano valios taip atsitiko. Įspūdį daro, kad žmonės, neklausdami tavo nuomonės, vis tiek mano, kad esi vertas kandidatuoti. Bet sprendimą vis tiek reikia priimti pačiam žmogui“, – kalbėjo I. Šimonytė.

Partijos lyderis Gabrielius Landsbergis teigė, kad I. Šimonytė sulaukia vis daugiau skyrių palaikymo.

„Kai vyksta skyrių iškėlimai, tai dažnam skyriuje Ingrida yra iškeliama su plojimais. Tiesiog, tai akivaizdu, kad partiečiai jai jaučia didelę meilę ir nuoširdų pasitikėjimą. Manau, kad tai galėjo būti netikėta ir pačiai Ingridai. Gal tas ankščiau nebuvo tiek išreikšta, nežinau, kaip taip atsitiko, tas organinis nuoširdus palaikymas tikrai yra labai stipriai jaučiamas“, – sakė TS-LKD pirmininkas.

Iki šeštadienio konservatorių partijos skyriai turi galutinai apsispręsti, kokius kandidatus į prezidentus siūlo. Keliami gali būti ne vien partijos nariai. Pasiūlyti kandidatai iki rugsėjo 25 d. privalės patys apsispręsti, o 26 d. konservatorių kandidatų sąrašą tvirtins partijos prezidiumas.

Po kandidatų vidinių debatų spalį, lapkritį bus išrinktas vienas kandidatas. TS-LKD centrinio rinkimų štabo vadovė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė sakė, kad tarp siūlomų kandidatų lyderiauja ketvertukas.

„Nemažai renka tiek Gitanas Nausėda, tiek I. Šimonytė, taip pat Vygaudas Ušackas, Žygimantas Pavilionis“, – vardijo R. Morkūnaitė-Mikulėnienė.

Sociologas Vladas Gaidys sakė, kad per ekonominį sunkmetį 2009–2012 m. tuometinė finansų ministrė I. Šimonytė apklausose pagal populiarumą būdavo trečioje vietoje po prezidentės Dalios Grybauskaitės ir kardinolo Audrio Juozo Bačkio.

„Šiuo metu jos elektoratas yra aukštesnio išsilavinimo, aukštesnių pajamų, didžiųjų miestų, aukštesnės kvalifikacijos, jaunesni žmonės. Panašus elektoratas yra ir G. Nausėdos ir V. Ušacko. Tai tiems trims kandidatams ne taip paprasta toje zonoje išsitekti. Jeigu 2009 m. ji sugebėjo turėti populiarumą, tai šiuo metu yra lengviau truputį“, – kalbėjo „Vilmorus“ vadovas dr. V. Gaidys.

Politologė Jūratė Novagrockienė teigė, kad iš viešojoje erdvėje matomų galimų kandidatų I. Šimonytė būtų rimčiausia ir perspektyviausia.

„Aš ją pavadinčiau „Trojos arkliu“, jeigu ji būtų ne taip anksti pareiškusi, kad jau svarsto. Ji galbūt galėtų ne taip fokusuotai kalbėti apie tai, ką turi kalbėti prezidentas, nes tai yra ne tik ekonomika. Pirmiausia yra užsienio politika, ir manau, kad šitoje srityje jai ko gero visai gerai sektųsi. O svarbiausia yra jos patrauklumas visuomenėje, kur ji neturi nei skandalų kažkokių, nei šleifų“, – svarstė J. Novagrockienė.

Partijos garbės pirmininkas profesorius Vytautas Landsbergis „Panoramai“ sakė, kad I. Šimonytė būtų tinkama ir rimta kandidatė į prezidentus.