„Protingiausia būtų pasirašyti susitarimą tarp TT frakcijos, „socialdarbiečių“ ir „valstiečių“ frakcijų bendradarbiavimo Seime“, - teigė TT pirmininkas.

Pasak jo, šiuo metu TT frakcija yra opozicijoje, bet derybos su valdančiąja dauguma vyksta gana intensyviai.

„Kol kas esame opozicijoje. Vyksta derinimas dėl teksto, dėl tam tikrų sprendimų dabartinės valdančiosios daugumos palaikymo, kad būtų galimas toks frakcijų palaikymas Seime. (...)“, - penktadienį „Žinių radijui“ teigė R. Žemaitaitis.

Pasak R. Žemaitaičio, susitikime su S. Skverneliu buvo aptarti TT frakcijos pasiūlymai. Pasak TT pirmininko, iš penkiolikos punktų liko suderinti tik du.

„Praėjusią savaitę buvome susitikę su Vyriausybės vadovu Sauliu Skverneliu. Mes pakalbėjome apie penkiolika punktų, kuriuos TT pateikė. Iš jų trylikai punktų yra pritarta, dėl dviejų punktų dar vyksta diskusijos (...), ypač dėl pelno mokesčio dvidešimt penkių procentų atitenkančios dalies savivaldybėms ir dėl statutinių pareigūnų pensijos nuskaitymo, kur Andriaus Kubiliaus Vyriausybės laikotarpiu ji buvo atimta, ir dabar vyksta diskusijos, kaip tą dalyką reikėtų išspręsti“, - sakė TT pirmininkas.

Pasak TT pirmininko, nors ir bus pasirašyta frakcijų sutartis, tai nereiškia, kad TT frakcija palaikys visus valdančiosios daugumos sprendimus.

„Už bet kokius sprendimus niekas nebalsuoja. Pirmiausia dėl loginio mąstymo ir kad surastume bendrą sprendimą reikia labai daug diskutuoti. Mes esame aiškiai pasakę, kad sprendimai, kurie stumiami buldozerio principu ir kurie gal nėra tokie priimtini mums, palaikymo negali sulaukti. (...)“, - sakė R. Žemaitaitis.

Apie potencialų susitarimą su TT frakcija Seime valdantieji prabilo dar vasarą. „Tvarkiečių“ patraukimas savo pusėn leistų valdantiesiems tikėtis surinkti daugiau nei 71 balsą, reikalingą norint priimti įstatymus be opozicijos palaikymo. LŽVS frakcija Seime turi 55 vietas, LSDD - 11, TT - 7.