Šį penktadienį Palangoje turėtų įvykti Rusijos ir Lietuvos tarvyriausybinės komisijos posėdis. Jis buvo atidėliojamas dėl įtampos, kilusios po naikintuvo katastrofos.

Kaip BNS informavo Užsienio reikalų ministerijoje, dėl žalos grąžinimo ir toliau vyksta derybos su Rusija.

Rusijos karinių oro pajėgų naikintuvas "Su-27" sudužo rugsėjo 15 dieną Šakių rajone, pasienyje su Rusijos Kaliningrado sritimi, maždaug už pusšimčio kilometrų nuo Kauno.

Pilotas saugiai katapultavosi ir nusileido su parašiutu kaimyniniame Jurbarko rajone. Aukų išvengta, nes lėktuvas nukrito laukuose atokiau nuo gyvenviečių.

Naikintuvo katastrofą tyrusi tarpžinybinė komisija konstatavo, jog "Su-27" įskridimą į Lietuvos oro erdvę ir sudužimą nulėmė "techninių, organizacinių ir žmogiškų veiksmų visuma".

Užsienio reikalų ministerija, kuri praėjusią savaitę perdavė Rusijai notą dėl Rusijos karinio lėktuvo avarijos metu padarytos žalos atlyginimo, pranešė, kad diplomatiniais kanalais yra gautas Rusijos patikinimas, jog žala bus atlyginta.

Remiantis Generalinės prokuratūros pateiktais duomenimis, tenkintina žala siekia 67 tūkst. 62 litai 88 centus, kurią sudaro Plokščių žemės ūkio bendrovės žala (41 tūkst. 712 litų 50 centų) ir žala Lietuvos valstybei dėl aplinkos bei grunto užteršimo (25 tūkst. 350 litų 38 centai).