„Krynicos ekonomikos forumas turi garbingas tradicijas, todėl labai svarbu, jog šiemet jame dalyvaujame kartu su aplinkos, energetikos, susisiekimo ir ūkio ministrais. Akivaizdu, kad mūsų santykiai su Lenkija plečiasi ir aktyvėja. Manau, kad šiame forume turėsime puikią progą aptarti dvišalį bendradarbiavimą visose strateginėse srityse“, – vizito išvakarėse sakė premjeras.

Anot Vyriausybės spaudos tarnybos pranešimo, numatytas S. Skvernelio susitikimas su Lenkijos ministru pirmininku Mateuszu Morawieckiu, Lenkijos naftos koncerno „Orlen“ valdybos pirmininku Danieliu Obajteku.

S. Skvernelis BNS yra sakęs, kad Krynicoje su Lenkijos premjeru būtinai kalbėsiąs apie lietuvių kultūros ir švietimo centro bei vaikų darželio įkūrimą Suvalkuose. Tokio centro ir vaikų darželio pageidavo Suvalkų lietuviai.

Ekonomikos forumas Krynicoje rengiamas trečią dešimtmetį. Jis neoficialiai vadinamas Rytų Europos Davoso forumu, rugsėjo pradžioje čia kasmet susirenka Vidurio ir Rytų Europos verslo bei politikos lyderiai.