„Sujungtame Aplinkos apsaugos departamente (AAD) likę darbuotojai beveik visą liepos mėnesį neturėjo įgaliojimų atlikti darbą. Tokia situacija yra dėl Aplinkos ministerijoje vėluojančio poįstatyminių teisės aktų rengimo“, - Seime vykusios spaudos konferencijos metu sakė J. Olekas.

Politikas teigia, kad po AAD reformos išaugo biurokratinis mechanizmas, o inspektoriai tą patį darbą galėję atlikti per parą, šiuo metu analogiškai užduočiai sugaištą 3-4 dienas. „Sumažėjus inspektorių skaičiui, nebeįmanoma dirbti tokiuose regionuose, kaip Vilnius. Ar valdantieji tikrai nemato, kas darosi su aplinkos apsaugos sritimi? Ar premjerą tenkina tokia ministro veikla?“ - klausė LSDP frakcijos seniūnas.

Tuo tarpu buvęs aplinkos viceministras, LSDP atsakingasis sekretorius Linas Jonauskas teigia, kad sumažinus inspektorių skaičių į iškvietimus efektyviai galima reaguoti tik trečdalyje šalies teritorijos. „Brakonieriavimo atvejai dažniausiai fiksuojami ne darbo valandų metu. O pareigūnų, dirbančių tokiu metu, stipriai sumažėjo. Tai reiškia tik tiek, kad didelėje dalyje šalies nėra kam važiuoti tikrinti pažeidimų“, - sakė L. Jonauskas.