Kreipimąsi pasirašė Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos seniūnas Gabrielius Landsbergis, pavaduotoja Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė, nariai Rasa Juknevičienė, NATO parlamentinės asamblėjos viceprezidentė, Emanuelis Zingeris Estijos teisingumo ministras Urmas Reinsalas, Europos Parlamento nariai Sandra Kalniete (Latvija) ir Tunne Kelam (Estija), Estijos dešiniųjų partijos „Isamaa“ pirmininkas Heliras-Valdoris Seederis.

Kreipimesi išreiškiamas susirūpinimas dėl to, kad komercijos tikslais naudojama sovietinio totalitarinio režimo simbolika, o tai, politikų įsitikinimu, nėra priimtina ir žeidžia šių valstybių gyventojų, patyrusių totalitarizmo represijas, jausmus.

„Išties nuvilia, kad pasaulinio lygio prekybos tinklas parodė nepagarbą milijonams sovietinio režimo represijas - kankinimus, kalinimus, tremtis - patyrusių žmonių, jų artimiesiems ir palikuoniams. Toks lengvabūdiškas sovietinės simbolikos naudojimas komerciniams tikslams negali būti pateisinamas. Platindamas drabužius su totalitarinio režimo simbolika, prekybos tinklas, sąmoningai ar ne, prisideda prie totalitarinio režimo nusikaltimų neigimo“, - pabrėžia Seimo narė R. Morkūnaitė-Mikulėnienė.

Baltijos šalių politikai primena, kad tokios simbolikos naudojimas žeidžia ir gausią Baltijos šalių išeivijos diasporą Jungtinėse Amerikos Valstijose.

Estija, Lietuva, Latvija ir daugelis kitų šalių pusę šimtmečio buvo okupuotos sovietų sąjungos su visomis šio režimo žiauriomis pasekmėmis, todėl, kaip ir nacistiniai simboliai, šiandien sovietinė simbolika šiose šalyse yra uždrausta.

Kreipimosi autoriai prekybos tinklo atstovus ragina gerbti žmonių teises, nežeisti jų jausmų ir nemenkinti žmogiško orumo visame pasaulyje bei nedelsiant pašalinti iš prekybos marškinėlius su sovietine simbolika.