Karšto vandens tą rytą, kai vaikai rinksis į mokslo metų pradžios šventę, neturės dalis Antakalnio ir Užupio rajonų gyventojų. „Gavome pranešimą, kad rugsėjo 3 dieną Šilumos tinklai darys hidraulinius bandymus ir gyventojams bus nutrauktas karšto vandens tiekimas. Vadinasi, vaikai pirmą mokslo metų dieną į mokyklas eis nesiprausę“, – teigė Arūnas.

Jo teigimu, šie darbai galėtų būti vykdomi bet kurią kitą dieną, tačiau pasirinkta vaikų šventė. „Suprantame, kad darbai turi būti daromi, bet galėtų juos pradėti dieną ar bent pusdieniu vėliau. Tikrai nekiltų problemų, jei darbus pradėtų po pietų, kai vaikai ir tėvai jau bus išėję į mokyklas“, – svarstė Arūnas.

"Vilniaus šilumos tinklų" pranešimas

Užupyje su šeima gyvenantis Arūnas tvirtino, kad kreipėsi nurodytu telefonu ir domėjosi, ar būtų galima ką nors pakeisti. Deja, anot vyro, darbuotojas tik apgailestavo.

Arūno teigimu, ši situacija parodo, „kaip valdininkai trumparegiškai žiūri ir visiškai nepaiso gyventojų poreikių“.

A. Anskaitis teigė, kad vaikus teks prausti iš vakaro, o patys tėvai tenkinsis ir šaltu vandeniu.

„Vilniaus šilumos tinklai“: nusprendėme darbų nevykdyti

Bendrovės „Vilniaus šilumos tinklai“ Komunikacijos vadovė Edita Sirutienė DELFI teigė, kad planuodami darbus atsižvelgia į šventines dienas. Į mokslo metų pradžios šventę taip pat buvo atsižvelgta – po DELFI kreipimosi buvo nuspręsta tvarkymo darbus nukelti kitai dienai.

„Planuodami hidraulinius šilumos trasų bandymus, dėl kurių laikinai būna nutraukiamas karšto vandens tiekimas, mes atsižvelgiame į šventines dienas. Šįmet rugsėjo 1-ąją tokių darbų mūsų bendrovė neplanavo, tačiau kadangi dalis Vilniaus mokyklų Mokslo metų pradžios šventes minės rugsėjo 3 d., mes nusprendėme ir šią dieną šilumos trasų hidraulinių bandymų nevykdyti, – apie nukeliamus darbus kalbėjo E. Sirutienė. – Apie karšto vandens išjungimo grafikus ir jų pakeitimus gyventojus informuojame operatyviai elektroniniu paštu, jei jie mums yra pateikę savo el. p. adresus savitarnos svetainėje.“

E. Sirutienė pridūrė, kad gyventojams netrukus bus išsiųsti pakartotiniai pranešimai su patikslintais karšto vandens išjungimo grafikais.

„Vilniaus vandenys“: mokslo metų pradžios šventės išvakarėse tiekiamo vandens kiekis yra didžiausias metuose

Tai, kad vandens poreikis šventinėmis dienomis yra itin didelis, įrodo ir „Vilniaus vandenų“ pranešimas spaudai, kurį bendrovė išplatino ketvirtadienį.

Bendrovės „Vilniaus vandenys“ duomenimis, prieš pirmąją mokslų metų dieną vandens suvartojimas išauga du kartus, lyginant su įprastų dienų piko valandomis. Kadangi šiemet dauguma moksleivių mokslo metų pradžią švęs rugsėjo 3 d., rekordinį vandens poreikį vandentvarkos specialistai prognozuoja rugsėjo 2 d., sekmadienį.

„Mokslo metų pradžios šventės išvakarėse tiekiamo vandens kiekis yra didžiausias metuose ir netgi lenkia per didžiąsias metų šventes – Kalėdas ir Velykas – suvartojamo vandens kiekius“, – sako „Vilniaus vandenų“ komunikacijos koordinatorius Dalius Drevinskas.

Mokslo metų pradžią į rugsėjo 3-iąją ragino nukelti ministerija

Kadangi šiemet Mokslo ir žinių diena – rugsėjo 1-oji – bus šeštadienį, tad mokslo metų ir ugdymo proceso pradžia nukeliama į artimiausią darbo dieną – rugsėjo 3-iąją, pirmadienį, dar rugpjūčio pradžioje informavo Švietimo ir mokslo ministerija (ŠMM).

Tiesa, ministerija skelbė, kad tai – tik rekomendacija. Bendruomenėje ar su savivaldybe susiderinusios mokyklos gali šventę rengti ir šeštadienį.

Šiemet į daugiau nei 1000 šalies mokyklų nuo rugsėjo atkeliaus per 320 tūkst. mokinių, iš jų – apie 30 tūkst. pirmokėlių, panašiai tiek pat kaip pernai.