Antradienį ryte Bendruoju pagalbos centro telefonu SMS žinute buvo gautas Pravieniškių pataisos namų-atviros kolonijos nuteistųjų pranešimas dėl galimų riaušių Pravieniškių pataisos namuose.

Kalėjimų departamentas praneša patikslinęs bendradarbiavimo su Viešojo saugumo tarnyba plane numatytus veiksmus, skirtus riaušių prevencijai ir viešosios tvarkos užtikrinimui.

Nuteistieji, kurie gali organizuoti neramumus, izoliuojami nuo kitų nuteistųjų, kiti, galintys trukdyti užtikrinti discipliną, bus perkeliami į kitas pataisos įstaigas.

Pasak Kalėjimų departamento, šiuo metu Pravieniškių pataisos namuose vykdomos prevencinės ir kitos viešo bei neviešo pobūdžio priemonės.

Kalėjimų departamento direktoriaus Roberto Krikštaponio teigimu, pareigūnai yra pasirengę suvaldyti nuteistųjų savivalę Pravieniškių pataisos namuose ir vykdys visas būtinas prevencines priemones.

Papildyta 16.21 val.

Antradienį popiet Kalėjimų departamentas išplatino viešą komentarą.

Nuteistųjų priežiūra Pravieniškių pataisos namuose-atvirojoje kolonijoje vyksta kaip ir kiekvieną dieną, situacija stabili. Nuteistieji, galintys konfliktuoti, izoliuoti. Pataisos pareigūnai atlieka kratas, tikrindami, ar nuteistieji neturi draudžiamų daiktų. Šiuo metu rasti 4 mobiliojo ryšio telefonai, 10 litrų raugo ir keletas savadarbių duriančių pjaunančių daiktų. Prevencinės priemonės tęsiamos", - rašoma išplatintame komentare.