V. Adamkus pabrėžė, kad jam niekada nekilo abejonių dėl J. McCaino „pasišventimo, atsidavimo ir vykdomos politikos Jungtinėse Amerikos Valstijose“.

„Jis nuo savo griežto nusistatymo ir politikos niekada neatsitraukia. Tai yra didelė priešingybė dabartiniam prezidentui Donaldui Trumpui“, – BNS sekmadienio rytą sakė V. Adamkus.

Pasak jo, senatorius buvo principingas laisvės kovotojas, rėmęs Lietuvos pastangas siekiant nepriklausomybės.

„Aš tikrai nuoširdžiai išgyvenu, kad iš šio pasaulio pasitraukė kovotojas už visų žmonių laisvą apsisprendimą“, – teigė prezidentas.

V. Adamkus tvirtino, kad J. McCainas nuoširdžiai domėjosi Lietuvos reikalais, okupacijos patirtimi.

„Jis tvirtai ir aiškiai, nesvyruodamas sakė, kad tai yra tikra Lietuvos okupacija, ir jis džiaugėsi, kad jo valstybė to nepripažino“, – kalbėjo kadenciją baigęs šalies vadovas.

„Jis sakė, kad jeigu bus Amerikos prezidentu, jis labai aiškiai laikysis už laisvo žmogaus apsisprendimą, valstybių apsisprendimą ir demokratinių idėjų tvirtinimą visame pasaulyje, įskaitant ir Lietuvą“, – pridūrė jis.

81-ių Vietnamo karo veteranas, parlamentaras J. McCainas mirė pralaimėjęs kovą su smegenų vėžiu. Senate jis dirbo ilgiau kaip tris dešimtmečius.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (136)