Konservatorius K. Masiulis pirmadienį savo „Facebook“ paskyroje išreiškė abejones dėl A. Pikžirnio patirties.

„Vakaruose tokias aukštas pozicijas dažniausiai užima į atsargą išėję kariškiai arba patyrę gynybos ekspertai, visgi Lietuva turi patarėją saugumo klausimais, gimusį 1991 metais, kuris, mano žiniomis, net nėra tarnavęs kariuomenėje”, - rašė K. Masiulis. Jis taip pat kėlė klausimą, ar tiesa, kad A. Pikžirnio giminaičiai užima aukštus postus medicinos srityje ir dėl to jis netarnavo karinėje tarnyboje.

A. Pikžirnis tokias abejones neigia. „Tai nėra Seimo nario pasipiktinimas. Tai yra Seimo nario paskleistas melas. Jis, aišku, paskleidžiamas abejonės forma, bet visų pirma aš nebuvau gavęs šaukimo tarnauti kariuomenėje, aš buvau įtrauktas kaip ir kiti 25 tūkst. Lietuvos piliečių į privalomosios karinės tarnybos sąrašus. Tai yra aiškus skirtumas.

Seimo narys taip pat yra paskleidęs kalbas apie tam tikras medicinines pažymas, kurias aš esą pristačiau, kas irgi yra netiesa. Seimo narys tą žino, bet, kaip matau, jis tų savo paskleistų kalbų nepaneigia. Tai yra jau jo sąžinės reikalas“, - žurnalistams trečiadienį sakė A. Pikžirnis.

Jis taip pat sakė jaučiantis Vyriausybės vadovo Sauliaus Skvernelio palaikymą. „Su premjeru mes dirbame dar nuo Vidaus reikalų ministerijoje reikalų. Jei dirbu šitoje pozicijoje, tai matau, kad palaikymas iš premjero yra.

A. Pikžirnis taip pat sakė, kad dar nepasitaikė situacijų, kurios paveiktų jo darbo kokybę.

„Turbūt būtų keista, jei bet kuriam žmogui, kuris dirba viešajame sektoriuje, nekiltų klausimų, bet, mano vertinimu, tokių situacijų, kurios atsilieptų darbo kokybei, nebuvo“, - akcentavo jis.

1991 metais gimęs A. Pikžirnis yra įgijęs Europos studijų bakalauro laipsnį Mastrichto universitete bei Geopolitikos ir teritorinio saugumo magistro laipsnį Londono Karališkajame koledže.

Grįžęs į Lietuvą A. Pikžirnis dirbo Jaunųjų profesionalų programoje „Kurk Lietuvai“, vykdė projektus Švietimo ir mokslo bei Vidaus reikalų ministerijose, susijusius su pilietinio ugdymo, civilinės saugos bei migracijos politikos sritimis. Jis taip pat yra nevyriausybinės iniciatyvos „United We Stand for Ukraine“ bendraautorius.