„Valstiečių“ lyderis pabrėžia, kad reikšti pretenzijas ir kaltinimus konkretiems oponentams taip pat pradėjo konservatoriai. Tačiau, žada R. Karbauskis, ateityje valdantieji tam vis mažiau skirs dėmesio.

„Ne mes iš tikrųjų padiktavome tokį stilių - pradėti mušti visiškai ne už tai, kas yra Seime daroma, o pradėti aiškintis tai, kas ko nepadarė, kas ką užmiršo“, - „Žinių radijui“ sakė R. Karbauskis.

Politikas pabrėžė, kad jis pats nenorėjo, jog valdančiųjų ir opozicijos santykiai pereitų į abipusius kaltinimus ir patyčias.

LVŽS lyderis aiškino, kad patys „valstiečiai“ norėtų dirbti Seime konstruktyviai ir nesivelti į konfliktus, tačiau, pasak jo, valdantiesiems kaltinimus žerianti opozicija pati išprovokuoja abipusius „pasišpilkavimus“.

„Mes stengiamės dirbti savo darbą, bet kai oponentai pradeda sakyti, kad jūs esate tokie ar kitokie, kyla noras pažiūrėti, o kas jie tokie. Ir kada paaiškėja, kad iš tikrųjų spjaudoma į šulinį, iš kurio po to jiems patiems reikia gerti, tai atitinkamai tokie „pasišpilkavimai“ ar informacijos paskelbimas yra atsakas į tai, ką darė mūsų oponentai“, - kalbėjo R. Karbauskis.

R. Karbauskis pabrėžė, kad ateityje „valstiečiai“ mažiau dėmesio skirs su tiesioginiu Seimo darbu nesusijusiam politinių oponentų veiklos analizavimui ir jiems reiškiamiems kaltinimams.

„Manau, kad vis mažiau į tai kreipsime dėmesį. Aš esu kolegoms sakęs, kad galbūt reikia viską bandyti nuleisti juokais, kad nepradėtų atrodyti, kad mes tik tuo ir užsiimame, kad vieni kitus kažkuo kaltiname“, - tikino „valstiečių“ lyderis.

Vis dėlto paklaustas, ar įmanomi konstruktyvūs „valstiečių“ ir konservatorių santykiai, R. Karbauskis nebuvo optimistiškas. Pirmiausia jis neįžvelgė opozicijos noro konstruktyviai dirbti dėl Lietuvos gerovės. Kartu, teigė politikas, Tėvynės sąjunga vis dar yra suinteresuota suskaldyti valdančiuosius.

R. Karbauskis aiškino, kad konkrečiai konservatorių priešiškumą „valstiečių“ atžvilgiu nulėmė tai, jog pastarieji nebuvo nusiteikę dirbti opozicijoje. Politikas sakė, kad 2016 m. formuojant valdančiąją koaliciją norėjo dirbti su konservatoriais, tačiau, anot jo, jie patys tam pasipriešino.

„Kaip aš suprantu, konservatorių partijos atstovai paskaičiavo, kad jiems nelabai apsimoka dirbti šioje koalicijoje, kadangi jie turi beveik du kartus mažiau Seimo narių. Ir jeigu tokiai koalicijai sektųsi, tai „valstiečių - žaliųjų sąjunga“ dividendų gautų daugiau. Jie (konservatoriai - ELTA) paprasčiausiai priėmė sprendimą, kad galbūt pavyks padaryti taip, kad (LVŽS - ELTA) frakcija suirtų. (...) Buvo pasirinktas variantas siekti neeilinių Seimo rinkimų. Tuo klausimu buvo dirbama labai aktyviai, ir aš manau, kad ši svajonė išlieka ir šiandien. Tačiau šiandien, kad taip atsitiks ir bus neeiliniai Seimo rinkimai, galimybių beveik nebėra. Ir dėl to ta desperacija, tokie pareiškimai ir elgesys opozicijos yra dėl to, kad jie nesitikėjo, kad reikės ketverius metus dirbti opozicijoje“, - aiškino R. Karbauskis.

Galiausiai politikas pridūrė, kad pats asmeniškai nemato priežasčių, kodėl negalėtų dirbti su konservatoriais. Tačiau, akcentavo LVŽS lyderis, tam trukdo konservatorių ketinimas išardyti „valstiečių“ partiją.