"Tokį žingsnį vertinčiau kaip neatsakingą, žeminantį lietuvių tautą bei daugumos jos piliečių išpažįstamas vertybes. Dirbtinis asmens lytinės orientacijos išviešinimas, įžūlus demonstravimas ir politizavimas ne tik neugdo visuomenėje tolerancijos, bet priešingai - ją skaldo ir kiršina", - Tėvynės sąjungos pranešime cituojama V.Aleknaitė-Abramikienė.

Anot parlamentarės, Lietuvos piliečiams, kurių dauguma yra katalikai, ketinimai suorganizuoti tokį renginį pagrįstai gali atrodyti provokuojantys bei nedraugiški. Esą pripažįstant ir gerbiant mažumų teises taip pat reikia įvertinti ir platesnį socialinį kontekstą.

Konservatorės teigimu, politizuoti, demonstratyvus iššūkiai Europos Sąjungos (ES) šalyse gali sąlygoti radikalizmo tendencijas. V.Aleknaitė-Abramikienė viliasi, jog Europos seksualinėms mažumoms atstovaujančios organizacijos iš naujo apsvarstys ir pakoreguos savo planus.

Kaip antradienį buvo pranešta žiniasklaidoje, savaitgalį Paryžiuje pasibaigusioje Tarptautinės lesbiečių ir gėjų asociacijos (ILGA) Europos regiono (ILGA Europe) konferencijoje buvo nuspręsta 2007 metų konferenciją surengti Vilniuje.

Seminare planuojama aptarti diskriminavimo ir priekabiavimo darbe, mokyklose ir kaimynystėje, smurto prieš gėjus, būsto, sporto ir kitų viešų paslaugų prieinamumo problemų klausimus, taip pat socialinę ir sveikatos riziką, nelygią teisinę apsaugą.