Jos teigimu, konservatorių raginimai „valstiečių“ lyderiui paviešinti neturtinių teisių perleidimo sutartis ir išsklaidyti abejones dėl savo dalyvavimo „Agrokoncerno“ veikloje, klaidina visuomenę ir kelia nepagrįstas abejones R. Karbauskiu.

„Sutartis nebus viešinama šalių sutarimu. Tai jau buvo pranešta praėjusią savaitę. Prieš paskelbdami savo šiandieninį pageidavimą viešai, konservatoriai jau turėjo žinoti, kad sutartis nebus viešinama, todėl šiandieninį viešą jų pareiškimą vertiname kaip dar vieną viešųjų ryšių žingsnį, siekiant manipuliuoti situacija ir sėti nepagrįstas abejones dėl LVŽS lyderio. Manau, būtina pažymėti, kad nei Konstitucija, nei Konstitucinis Teismas nėra uždraudęs Seimo nariams turėti nuosavybę ir iš nuosavybės gauti pajamas. Opozicija šiuo klausimu neturėtų klaidinti visuomenės“, - Eltai perduotame komentare teigia D. Vencevičienė.

Kartu ji suragavo į konservatorės Radvilės Morkūnaitės-Mikulėnienės LVŽS lyderiui adresuotus klausimus, dėl advokato Evaldo Valčiuko, kuriam perleistos neturtinės R. Karbauskio verslo teisės, dalyvavimo „Agrokoncerno“ valdyme.

„Kiek mums yra žinoma, R. Karbauskis yra vienintelis politikas Lietuvoje, kuris turimas neturtines bendrovės akcininko teises sutartimi perleido kitam asmeniui, šiuo atveju - advokatui. Tai padaryta siekiant atsiriboti nuo bet kokio dalyvavimo versle, t. y. netgi įgyvendinant akcininko neturtines teises. R. Karbauskiui nedalyvaujant versle, advokatas Evaldas Valčiukas savarankiškai įgyvendina neturtines akcininko teises. E. Valčiukas akcininko sprendimus priima kartu su įmonių vadovais, pasitikėdamas jų verslo nuojauta, siūlomais sprendimų variantais ir patikrindamas teisinius tokių įmonių vadovų siūlomų sprendimų aspektus“, - teigė D. Vencevičienė.

Trečiadienį R. Morkūnaitė-Mikulėnienė kreipėsi į Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininką R. Karbauskį ragindama išsklaidyti abejones, dėl to, ar tikrai jis nebedalyvauja „Agrokoncerno“ valdyme.

Politikė klausė, ar LVŽS lyderis pilnai perleido visas neturtines teises ir ar anksčiau skelbtas neturtinių teisių perleidimas nėra tik formalus. Kartu politikė ragino paviešinti esamas sutartis dėl „Agrokoncerno“.

R. Morkūnaitei-Mikulėnienei dvejonių, ar R. Karbauskis iš tikrųjų perleido, kaip pats tvirtina, visas neturtines teises advokatui E. Valčiukui, sukėlė tai, jog pastarojo žmona Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) narė Jonė Valčiukienė, tikina, kad jos sutuoktinis, realizuodamas perleistas neturtines teises, nedalyvauja „Agrokoncerno“ valdyme, o tik „teisiškai vertina sprendimus, kuriuos priima akcininko vardu“.

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) J. Valčiukienę rugpjūčio pradžioje pripažino pažeidus įstatymą, kai ji nedeklaravusi savo vyro E. Valčiuko ryšių su „Agrokoncernu“, dalyvavo VRK posėdžiuose, svarsčiusiose su koncernu susijusius klausimus.

Konservatorės išplatintame kreipimesi R. Karbauskis raginamas paviešinti neturtinių teisių perleidimo sutartis.

Kartu konservatorė kelia klausimus, ar J. Valčiukienė, kurios vyrui perleisto neturtinės R. Karbauskio verslo teisės, yra nuolatiniame interesų konflikte VRK sprendžiant su „valstiečiu“ lyderiu susijusius klausimus. Ar, kita vertus, R. Karbauskis nepažeidžia Konstitucijos 60 straipsnio, jei realiai jis tebedalyvauja savo verslo valdyme.

Rugpjūčio 3 d. R. Morkūnaitė-Mikulėnienė kreipėsi į R. Karbauskį dėl J. Valčiukienės tinkamumo eiti VRK narės pareigas. Politikė reikalavo nedelsiant atšaukti J. Valčiukienę iš VRK, kaip pažeidusią Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymą, o tuo pačiu ir sulaužiusią priesaiką.