Teisme Kaune atversta pedofilijos byla, kurioje – net 13 nukentėjusiųjų. Tarp jų ir berniukai, ir mergaitės. Visi – nepilnamečiai.

Kaune atverstoje byloje seksualiniu prievartavimu, įtraukimu girtauti ir sužalojimu kaltinamas Rimantas Dambrauskas.

Nevaikiški susitikimai vyko name Kaune, Partizanų gatvėje. Kaip teigė nukentėjusių vaikų mamos, į suaugusio vyro namus vaikai rinkdavosi iš nuobodulio.

„Vaikai buvo išnaudojami, buvo duodami pinigai nemažomis sumomis, – kalbėjo nukentėjusių vaikų mama. – Aš jo prakalbinti negalėjau, jis nieko nesakė absoliučiai.“

Į įtariamojo prievartautojo namus, kuriuos ji vadina „slėptuve“, buvo viliojami du jos vaikai. „Ten buvo kaip ir slėptuvė jų, niekas nežinojo“, – teigė mama.

Jos teigimu, nė vienas vaikas nenorėjo kalbėti apie tai, ką patyrė. „Gal bijojo kitų savo draugų. Viskas išaiškėjo tik prasidėjus ikiteisminiam tyrimui“, – teigė moteris.

Kita mama teigė, kad jos sūnus namo grįždavo labai įtartinas, išsiplėtusiais vyzdžiais. „Grįždavo labai įtartinas. Įtartinas ir labai keistas. Jo vyzdžiai būdavo išsiplėtę, kažkoks keistas, piktas, nervingas, – LNK žinioms kalbėjo moteris. – Ir man pranešė, kad maniškis lankosi tame name. Aš nubėgau, nes netoli gyvename, nubėgau pasižiūrėti, bet niekas mūsų neįleido.“

Moters teigimu, vaikams buvo duodamos neaiškios tabletės. „Klausiau: kokių tablečių? Sakė iš pakelio išimdavo. Baltos tabletės, nežinau, koks jų pavadinimas. Klausiau: ką dar darydavo? Sako: jis pradėjo lįsti prie mūsų lytinių organų. Sako: aš nuėjau į kambarį (nes ten vienas kambarys ir virtuvė), jis mane vieną pasikvietė, pradėjo lįsti ir jam atsitiko, kaip ir atsitinka visiems vyrams“, – teigė mama.

Dar viena mama teigė, kad ir jos sūnus nenorėjo kalbėti apie tai, kas vyksta, nes, anot jos, yra labai kuklus. „Jam, matyt, labai gėda. Aš apsiverkiau, jis apsiverkė. Kai pamačiau, kas parašyta, man pačiai buvo gėda dėl jo“, – teigė mama.

Vieno iš nukentėjusių vaikų mama teigė, kad jos sūnus po apsilankymo pas suaugusį vyrą buvo išgabentas į gydymo įstaigą. „Grįždavo mieguistas. Negirtas, bet mieguistas, nekalbus. Vieną kartą buvo išveržtas į Klinikas. Buvo prigirdytas, močiutė jį rado pievoje gulintį“, – pasakojo moteris.

Tiesa, mažamečių draugystė su suaugusiu vyru ne visoms mamoms atrodė įtartina. Teismo koridoriuje kalbinta vieno iš nukentėjusių berniukų mama teigė, kad vaikai pas jį traukdavo tiesiog iš neturėjimo, ką veikti.

Mamos teigimu, vaikai pas jį eidavo žaisti kortomis ir pažiūrėti televizoriaus. O ką žiūrėdavo? „Tai, ką per televizorių rodydavo, – teigė mama ir pridūrė, kad berniukas pasakojo, kad suaugęs vyras savo namuose liesdavo jų lytinius organus. – Sakiau: kam jūs ten einate? Sakė, kad nėra, ką veikti, todėl eina.“

Tarp nukentėjusiųjų – vaikai iš labai skirtingų šeimų. LNK žinios skelbia, kad tarp nukentėjusių yra ir nepilnamečių iš vaikų globos namų.

Turimais duomenimis, vaikai galėjo būti išnaudojami daugiau nei pusmetį, iki pernai metų liepos.