Parašų rinkimo akcija turėjo baigtis vasario 7-ąją, bet, A.Monkevičiui išsilaikius ministro poste, nutarta ją tęsti. Greičiausiai vajus vyks iki kovo pradžioje šaukiamo mokytojų suvažiavimo.

Vienas šios akcijos iniciatorių yra aktyvus švietimo reformos priešininkas premjero patarėjas Arvydas Juozaitis. Jis dalyvavo Švietimo darbuotojų profsąjungos koordinavimo tarybos posėdyje, kuriame buvo nuspręsta kreiptis į šalies pedagoginę visuomenę ir pradėti rinkti parašus.

Akciją remia ir socialdemokratų vadovybė. Šios partijos laikraštyje "Mūsų balsas" buvo paskelbtas raginimas prisidėti prie akcijos, kuri iš esmės yra nukreipta prieš ministrą A.Monkevičių.

Neoficialių šaltinių teigimu, kai kurie socialdemokratų lyderiai rūpinosi sale mokytojų suvažiavimui, kuriame greičiausiai bus pareikštas nepasitikėjimas švietimo ir mokslo ministru.

Švietimo ir mokslo ministrą labai nustebino žinios apie parašų rinkimo vajų prieš vykdomas reformas.

"Tai - lengviausias kelias siekiant nestabilumo. Kviečiu atvirai diskutuoti, o ne regzti pinkles už nugaros. Buvo galima susitikti ir pasikalbėti apie problemas ne tik su premjero patarėju A.Juozaičiu, bet ir su manimi", - "Lietuvos rytui" sakė A.Monkevičius.

Socialliberalų partijai ir frakcijai Seime priklausantis A.Monkevičius patikino, jog jo vykdomas reformas palaiko ne tik partijos kolegos, bet ir švietimo sistemos darbuotojai.

Ministras informavo, kad dėl vykdomų švietimo reformų ketinama kviesti mokytojų, akademinės visuomenės, politikų bei moksleivių tėvų atstovų susitikimą.