Policijos pareigūnai iškvietimą į lopšelį-darželį gavo pirmadienio, liepos 23-iosios, vakarą, 18 val. 33 min. Vilniaus apskrities policijos atstovas Paulius Radvilavičius DELFI patvirtino, kad iškvietimas buvo gautas dėl konflikto, kilusio tarp auklėtojos ir vieno iš darželio auklėtinių mamos.

„Darželio direktorė su įtariamai neblaivia auklėtoja vyko į Priklausomybės ligų centrą pasitikrinti“, – DELFI patvirtino P. Radvilavičius.

Policijos pareigūnus iškvietusi penkiamečio mama DELFI pasakojo, kad tai ne pirmas incidentas šiame darželyje. „Pirmiausia nuėjau pas direktorę, norėjau ramiai išsiaiškinti, nes daug įvykių yra vykę, viskas yra slepiama, – kalbėjo mama. – Ta auklėtoja išgėrusi dirba jau ilgą laiką.“

Mamos teigimu, auklė įtartina jai pasirodė ir penktadienį. „Penktadienį ji girtutė sėdo prie vairo ir išvažiavo. Savo vaiko negalėjau rasti. Vakar taip pat apėjau pirmą aukštą, antrą aukštą – vaiko niekur neradau. Nuėjau pas direktorę ir paklausiau: kur man rasti savo vaiką? Tai ne pirmas kartas, kai aš negalėjau rasti savo vaiko arba atėjusi rasdavau vaikus vienus, be auklėtojos“, – kalbėjo susirūpinusi mama.

Po paskutinio incidento ji nusprendė paskambinti policijos pareigūnams. „Ji pradėjo bėgti, aš gaudžiau, uždariau vartus, kad ji nepabėgtų“, – kalbėjo mama.

Atvykę policijos pareigūnai paprašė pasitikrinti blaivumą. „Ji pradėjo vaizduoti, kad nemoka pūsti, ten keturių sekundžių reikalas, o ji atsisakė pūsti, – pasakojo penkiamečio mama. – Tada aš ją su savo transportu vežiau, kad patikrintų blaivumą paėmus kraujo mėginį.“

DELFI susisiekus su lopšelio-darželio „Zylutė“ direktore Galina Buto, ši iš pradžių nenorėjo komentuoti nemalonaus įvykio. Kiek vėliau ji prisipažino, kad šis įvykis ją sukrėtė ir patvirtino, kad policijos pareigūnai darželyje vis dėlto lankėsi.

„Jei atsakymas bus teigiamas, žmogus bus atleistas iš darbo, – patvirtino G. Buto ir pridūrė, kad blaivumo rezultatų dar teks palaukti. – Dabar negaliu atsakyti, nes atsakymas bus tik trečiadienį ar ketvirtadienį.“

Direktorė patvirtino, kad auklėtoja nesutiko pasitikrinti blaivumo pas policijos pareigūnus, todėl buvo nugabenta į gydymo įstaigą, kur buvo paimtas kraujo mėginys.

„Iš veido tik, – pasidomėjus, kodėl kilo įtarimų, kad auklėtojai galimai neblaivi. – Žmogus normaliai ėjo, tiesiog atidirbo visą darbo dieną, o vakare, nežinau, kažkas atsitiko. Gal žinia kokia, nežinau.“

Direktorės G. Buto teigimu, ši auklėtoja – viena geriausių darželyje. „Labai gera auklėtoja. Man gaila neduoti šanso šiam žmogui. Tokios auklėtojos aš nerasiu niekada. Tokios, kokia dirbo pas mane“, – tęsė direktorė.

Plačiau įvykį pakomentuoti direktorė panoro elektroniniu paštu, tačiau atsakymo dar nepateikė.