Grupės vadovu paskirtas Valstiečių ir Naujosios demokratijos sąjungos atstovas Gintaras Didžiokas.

Tuo tarpu komisijos pirmininkė Nijolė Steiblienė pareiškė nusišalinanti nuo šio klausimo svarstymo, nes ją ir G.Vainauską sieja giminystės ryšiai.

BNS žiniomis, G.Steiblienė yra G.Vainausko pusseserė.

Antikorupcinės komisijos pirmininkei adresuotame laiške G.Vainauskas prašo "išanalizuoti susidariusią situaciją" ir "imtis adekvačių susidariusiai situacijai priemonių".

"Manytume, kad būtų tikslinga nuodugniai ištirti Kęstučio Betingio (generalinio prokuroro pavaduotojo --BNS) vaidmenį ir visą jo veiklą šioje istorijoje", - teigiama laiške, kuriame taip pat prašoma nušalinti K.Betingį nuo tolesnio Ledo rūmų privatizavimo istorijos tyrimo.

Gedvydas Vainauskas:
"Galima tik spėlioti, kad Kęstutis Betingis... , kas būtų baisiausia tokio rango valstybės pareigūnui, tokiu būdu bando suvedinėti sąskaitas su jį išdrįsusiu kritikuoti bei atskleidusiu jo netinkamą elgesį laikraščiu"

G.Vainauskas taip pat yra ir didžiausio šalies dienraščio "Lietuvos rytas" vyriausiasis redaktorius bei krepšinio klubo "Rytas", kuris treniruojasi ir rungtyniauja Ledo rūmuose įrengtoje sporto arenoje, prezidentas.

"Galima tik spėlioti, kad Kęstutis Betingis arba vykdo kažkieno duotą užsakymą, arba absoliučiai nesugeba vykdyti savo pareigas, arba, kas būtų baisiausia tokio rango valstybės pareigūnui, tokiu būdu bando suvedinėti sąskaitas su jį išdrįsusiu kritikuoti bei atskleidusiu jo netinkamą elgesį laikraščiu", - pažymi G.Vainauskas.

Praėjusią savaitę generalinis prokuroras Antanas Klimavičius kreipėsi į teismą, prašydamas pripažinti negaliojančiais dokumentus, kuriais remiantis buvo privatizuoti Ledo rūmai.

Vilniaus miesto 1-sios apylinkės teismui adresuotame ieškininiame pareiškime prašoma pripažinti negaliojančiais UAB "Vilniaus koncertų ir sporto rūmai" visuotinio akcininkų susirinkimų nutarimus dėl 1,5 milijono litų kredito paėmimo, pastato Vilniuje "Ledo rūmai" pardavimo ir šio pastato pirkimo lizingo būdu iš UAB ",VB lizingas", kredito lizingo būdu paėmimo bei įgaliojimų ,,Vilniaus koncertų ir sporto rūmai" bendrovės direktoriui Elijui Romanovui pasirašyti pirkimo, pardavimo, paskolos paėmimo sutartis.

Pasak Generalinės prokuratūros atstovo spaudai, tai generalinis prokuroras padarė "gindamas viešąjį interesą".

Lapkritį, tęsiant Sporto rūmų Vilniuje privatizavimo tyrimą, teisėsaugos pareigūnai atliko dokumentų poėmį Vilniaus krepšinio klubo "Rytas" buhalterijoje, kuri įsikūrusi dienraščio "Lietuvos rytas" redakcijos patalpose.

Dienraštis "Lietuvos rytas", kurį leidžianti bendrovė "Lietuvos rytas" yra pagrindinis krepšinio klubo "Rytas" finansinis rėmėjas, tokius teisėsaugos veiksmus įvertino kaip išpuolį prieš laikraštį.

Sporto rūmų kompleksui Vilniuje priklausę ledo rūmai dabar yra pertvarkyti į krepšinio areną, kurioje treniruojasi ir žaidžia "Ryto" klubo komanda bei vyksta įvairūs krepšinio turnyrai, įskaitant tarptautinius

Kęstutis Betingis:
"Išklausius pareigūnus, galima spėti, kad jiems buvo trukdoma vykdyti savo pareigas"

G.Vainauskas tada kreipėsi į aukščiausius šalies vadovus, be kita ko, kaltindamas teisėsaugos pareigūnus nekorektišku elgesiu.

Tuo tarpu generalinio prokuroro pavaduotojas Kęstutis Betingis tada teigė, kad "išklausius pareigūnus, galima spėti, kad jiems buvo trukdoma vykdyti savo pareigas" ir neatmetė galimybės, kad žurnalistams gali būti iškeltos bylos už trukdymą pareigūnams atlikti pareigas.

Tačiau praėjusią savaitę Generalinė prokuratūra pranešė, kad po patikrinimo atsisakė kelti baudžiamąją bylą dienraščio "Lietuvos rytas" leidėjams ir žurnalistams, nesant jų veiksmuose nusikaltimo sudėties.

"Lietuvos ryto" leidėjų ir žurnalistų elgesį teisėsaugos pareigūnai vertina kaip neetišką ir trukdžiusį jiems atlikti tarnybines pareigas, ir medžiagą perdavė svarstyti Žurnalistų ir leidėjų etikos komisijai.