„Kad R. Paksas galėtų kandidatuoti į prezidentus, nežinau, kiek turėtų praeiti laiko, kad Seimas išdrįstų pakeisti Konstitucijos nuostatas. Antras dalykas, kad būtų galima kandidatuoti - įstatymai jau turi būti priimti. Šiandien mes tokių įstatymų neturime. O kad būtų pakeista Konstitucija reikia 94 balsų. Žiūrint į šiandienos Seimo sudėtį, aš tokių balsų nematau. Geriausiu atveju matau 85 ar 83 balsus“, - ,,Žinių radijui“ sakė TT pirmininkas.

Pasak R. Žemaitaičio, Lietuvoje Žmogaus teisių teismo sprendimas dėl R. Pakso neįgyvendinamas jau daugiau nei dešimt metų.

„Lietuvoje yra kita bėda, kad yra tyčiojamasi iš Žmogaus Teisių Teismo sprendimo, ir pats sprendimas neįgyvendinamas jau dešimt metų. Tai klausimas yra toks: kokioje teisinėje valstybėje mes gyvename? Mes galim mylėt R. Paksą, galim nemylėti. Galime gerbti, galime negerbti. Bet čia yra Žmogaus Teisių Teismo sprendimas. Ir jį reikia įgyvendinti“, - sakė R. Žemaitaitis.

Kaltina kopijavimu

Premjeras Saulius Skvernelis pasiūlė „Tvarkai ir teisingumui“ (TT) pasirašyti sutartį su valdančiaisiais, sako „tvarkiečių“ pirmininkas Remigijus Žemaitaitis.

„Mums pasiūlė premjeras Saulius Skvernelis, kada frakcijoje lankėsi pas mus ir pristatinėjo mokesčių reformą ir buvo sakoma, kad nemažai programinių nuostatų sutampa su mūsų“, - „Žinių radijui“ aiškino R. Žemaitaitis.

Jis svarstė, kad valdantiesiems dėl Seime susidariusio balsų vakuumo būtini papildomi balsai, siekiant toliau priimti struktūrines reformas.

TT pirmininkas „Žinių radijui“ aiškino, kad viena iš svarbiausių priežasčių, vertusių partiją pagalvoti apie bendradarbiavimą su iki tol kritikuotais valdančiaisiais, yra ta, kad pastarieji, atmetę „tvarkiečių“ pasiūlytus projektus, vėliau juos priimdavo kaip savo.

TT vadovas tikino, kad, pasirašę sutartį su valdančiaisiais, jie aklai nepritars kiekvienai valdančiųjų iniciatyvai ir sieks, kad būtų įgyvendinti partijos iškelti reikalavimai.

Opozicijoje esanti partija „Tvarka ir teisingumas“ ketina pasirašyti frakcijų sutartį su valdančiosiomis „valstiečių“ ir Lietuvos socialdemokratų darbo partija. R. Žemaitaitis tvirtina, kad sutartis bus pasirašyta, jeigu valdantieji pritars „tvarkiečių“ iškeltiems 15 punktų, kuriuose siekiama didinti minimalų ir vidutinį atlyginimą šalyje, didinti motinystės išlaidas, riboti prekybos centrų darbą savaitgaliais ir t. t.