„Mes ir toliau šnekėsimės. Tikiuosi, kad rugsėjo mėnesį, iki sesijos mes tokį susitarimą turėsime“, - antradienį žurnalistams Seime sakė R. Karbauskis.

Jo teigimu, praktiškai visi frakcijos „Tvarka ir teisingumas“ pasiūlymai frakcijų bendradarbiavimo sutarčiai yra priimtini „valstiečiams“, nes jie jau yra įrašyti Vyriausybės programoje.

„Tie pasiūlymai nėra mums nieko nauja, nes jie yra Vyriausybės programoje praktiškai visi, galbūt bus išdėstyta smulkiau, kada tai bus įgyvendinta, galbūt dar kažkokie niuansai, bet mums tai nėra kažkas šokiruojančio, keisto, naujo. Paprasčiausia tai yra mūsų pačių rinkimų programa“,- sakė R. Karbauskis.

Pasak jo, galbūt yra vienas klausimas, kuris nėra programos dalis. „Bet aš dabar nekomentuosiu smulkiai, nes nežinau visų atsakymų, nes tie atsakymai ne Seime, o Vyriausybėje“, - sakė politikas.

R. Karbauskis taip pat sakė esąs dėkingas už palaikymą Seimo Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos (LLRA-KŠS) frakcijai, tačiau apie galimą susitarimą nekalbėjo.

„Esame dėkingi LLRA - KŠS už palaikymą dėl to, kad daugelis mūsų pozicijų sutampa objektyviai dėl vertybinių dalykų. (...) Aš kaip suprantu, LLRA -KŠS to susitarimo kaip ir nereikėtų tam, kad jie galėtų balsuoti tais klausimais, kuriais mus palaiko“, - sakė R. Karbauskis.

Tačiau jis leido suprasti, kad „tvarkiečiai“ ir LLRA- KŠS gali tikėtis Seimo vicepirmininko posto.

„Jeigu šnekėti apie patį sprendimą dėl kažkokių pozicijų, tai, jeigu Seimo pirmininko pavaduotojo pozicija bus pasiūlyta „Tvarkai ir teisingumui“, tai ji bus pasiūlyta ir LLRA-KŠS“, - sakė R. Karbauskis.